Ειδήσεις

Πάνω από 20 άτομα "πιάστηκαν" να τζογάρουν

Πλούσια ήταν η "συγκομιδή" των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, που διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

Kατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα σε όλο το νησί συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (δύο άντρες και μία γυναίκα) και δεκαεννέα Έλληνες, σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ, 10 παιγνιομηχανήματα, 335 μάρκες και 14 ζάρια.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, την Τρίτη (23.12.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνελήφθησαν 6 άτομα ηλικίας από 37 έως 66 ετών και μία 41χρονη υπήκοος Βουλγαρίας για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε καφετέρια ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι η 41χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, ως υπεύθυνη καταστήματος, είχε θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, 10 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα (τύπου 9 φρουτάκια και 1 ρουλέτα), επιτρέποντας στους 6 πελάτες του καταστήματος, ηλικίας 37 έως 66 ετών, τη συμμετοχή στο εν λόγω τυχερό παίγνιο.

Επιπλέον, το εν λόγω κατάστημα διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, χωρίς να έχει τοποθετηθεί το ειδικό σήμα προειδοποίησης καταγραφής του χώρου.

Σε έρευνα στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ηλεκτρονικοί μηχανισμοί (για χειρισμό τοπικού δικτύου υπολογιστών), το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναγράφονταν ονόματα παικτών και αριθμοί που αντιστοιχούσαν σε χρηματικά ποσά.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στη Σητεία

Στη Σητεία, το βράδυ (23.12.2014) της Τρίτης άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας συνέλαβαν 11 άτομα ηλικίας από 44 έως 77 ετών και έναν 52χρονο υπήκοο Συρίας για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφετέρια ιδιοκτησίας 42χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, ως υπεύθυνος του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου "ζάρια" στους ανωτέρω και συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.450 καθώς και δύο ζάρια-κύβοι πράσινου χρώματος.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24.12.2014), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 53 και 28 ετών και 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφετέρια ιδιοκτησίας 47χρονης, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει και συμμετείχε στη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου "POKER TEXAS HOLDEN" με τον 28χρονο Έλληνα και το 19χρονο αλλοδαπό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, 173 μάρκες, μία τράπουλα και μία βαλίτσα η οποία περιείχε 162 μάρκες και 6 ζευγάρια ζάρια-κύβοι.

Επιπλέον, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος στερείτο πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας από τις αρμόδιες Αρχές.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σχόλια