default-image

Μαρκογιαννάκης-Μητσοτάκης:"Δε δεχόμαστε στήριξη από Χ.Α."

Ελλάδα
Μαρκογιαννάκης-Μητσοτάκης:"Δε δεχόμαστε στήριξη από Χ.Α."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε ενδεχόμενο να δεχτεί η Ν.Δ. τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απέρριψαν τόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών ήρθαν με φόντο τα σενάρια πως οι 16 χρυσαυγίτες βουλευτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν καθοριστικά το αποτέλεσμα κατά την τρίτη ψηφοφορία.

«Δε δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Δε συμπράττω με τη Χρυσή Αυγή για την προεδρική εκλογή», τόνισε επίσης στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εφημερίδα "Τα Νέα" εξηγείται με ποιο τρόπο θα μπορούσαν οι 16 ψήφοι της Χρυσής Αυγής να αποτελέσουν οιονεί ρυθμιστή της προεδρικής εκλογής. Όπως σημειώνεται, είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που αρκετοί σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν αποκλείουν να παίξει ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η «συμμορία» του, επιχειρώντας να τορπιλίσει το πολιτικό σκηνικό και να στιγματίσει μια κορυφαία διαδικασία του πολιτεύματος.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι συζητήσεις για ένα χρυσαυγίτικο "χτύπημα" στην καταληκτική ψηφοφορία της προσεχούς Δευτέρας φούντωσαν σε πολιτικά γραφεία και κομματικούς διαδρόμους και από τη μεταστροφή των Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, οι οποίοι υπερψήφισαν την Τρίτη τον Σταύρο Δήμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News