default-image

Πρώτος στόχος η ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Κρήτη
Πρώτος στόχος η ανάπτυξη της κρουαζιέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "φράγμα" των 20 εκατ. αφίξεων έσπασε η αύξηση κατά 21,9% των τουριστών που σημειώθηκε το 10μηνο του 2014 εκτοξεύοντας στα ύψη και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες εμφάνισαν 10,6% αύξηση το ίδιο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας στην κρουαζιέρα, ενώ με τη συγκρότηση ομάδας κρούσης γίνεται η χάραξη εθνικής στρατηγικής.

Για την κυβέρνηση και για τον τόπο «αποτελεί εθνικό αναπτυξιακό στοίχημα να διευρύνουμε τα οφέλη από την κρουαζιέρα, που είναι μία μορφή θαλασσίου τουρισμού, από την οποία η χώρα μπορεί να κερδίσει πολλά», λένε οι υπουργοί κ. Βαρβιτσιώτης και κ. Κεφαλογιάννη.

«Όταν μιλάμε για το 2014 ως ένα εξαιρετικό έτος για τον τουρισμό με πάνω από 20 εκατομμύρια επισκέπτες, δε συνυπολογίζονται σε αυτά οι επιπλέον 2 εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας για την κρουαζιέρα», υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Ελλάδα, η οποία πλέον έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που έχει από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και, ιδιαιτέρως, του home-porting, το οποίο δίνει 10 φορές περισσότερα έσοδα για την ελληνική οικονομία από ό,τι η απλή κρουαζιέρα», σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Ομάδα κρούσης θα επιχειρεί από 'δω και στο εξής, θα διαχειρίζεται τα προβλήματα και θα χαράσσει τη στρατηγική μας γραμμή», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας, μην κρύβοντας την ανησυχία του για την επόμενη χρονιά λόγω της διεθνούς κατάστασης αλλά και της πολιτικής αβεβαιότητας που υπάρχει στη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News