default-image

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Ηράκλειο

Κρήτη
Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εορταστικό παραδοσιακό σκηνικό έστησαν στο κέντρο του Ηρακλείου, μουσικοί και χορευτές του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης", ξεσηκώνοντας πολίτες και επισκέπτες, ενώ δεν παρέλειψαν να ψάλουν τα κάλαντα στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με πρώτο σταθμό την ενετική Λότζια.

Και στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μαθητές του Μουσικού σχολείου συνέβαλαν στο γιορτινό κλίμα, το οποίο δεν διαφέρει με αυτό που επικρατεί στα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και στα χωριά του δήμου Ηρακλείου.

Πέρα από τη Φιλαρμονική και τους ξυλοπόδαρους, ευχάριστη νότα αποτελεί και το τρενάκι, με μικρούς και μεγάλους να γίνονται μια μεγάλη παρέα και να διασκεδάζουν μέχρι αργά το βράδυ υπό το φως των δεκάδων πυροτεχνημάτων.

Παραδοσιακά Κρητικά κάλαντα των Χριστουγέννων, με λύρα και λαγούτα, έψαλαν στο δήμαρχο Ηρακλείου και σε αντιδημάρχους τα μέλη του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" με επικεφαλής τον Γιάννη Παναγιωτάκη, γεμίζοντας μελωδίες τη Λότζια, ενώ λίγο αργότερα αντάλλαξαν ευχές με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Μουσικοί χορευτές και "καλαντιστάδες" ενθουσίασαν πολίτες και επισκέπτες με τα παλαιά Κρητικά κάλαντα τους, μέσα από μια περιοδεία που διήρκησε αρκετές ώρες σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου και με ενδιάμεσο σταθμό το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Χριστουγεννιάτικο ήταν το σκηνικό και στα χωριά του δήμου Ηρακλείου.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News