default-image

Ζήτησε επιπλέον χρήματα ο Ανδριανός

Ποδόσφαιρο
Ζήτησε επιπλέον χρήματα ο Ανδριανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα βασικά θέματα που «καίνε» τον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια είναι η μείωση των επιχορηγήσεων.

Τα ποσά έχουν μειωθεί δραματικά και είναι χαρακτηριστικό το ότι από τα σχεδόν 114.5 εκατομμύρια ευρώ του 2010, για το 2014 το ποσό της  συνολικής αθλητικής επιχορήγησης ήταν περίπου 20 εκατομμύρια.

Η μείωση των κρατικών χρημάτων έχει οδηγήσει στην εξάντληση αρκετών σωματείων και Ομοσπονδιών και ο Γιάννης Ανδριανός προσέγγισε τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διεκδικήσει παραπάνω χρήματα.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού ζήτησε από τον Γκίκα Χαρδούβελη ένα ποσοστό από το 30% των χρημάτων του ΟΠΑΠ, το οποίο πηγαίνει στο κράτος αλλά δεν διατίθεται για  τον αθλητισμό. Πρότεινε, ενδεικτικά, το 5% του συνολικού ποσού της φορολογίας των καθαρών κερδών να αποδίδεται απευθείας στον προϋπολογισμό.

Στην επιστολή του, τόνισε ότι η εν λόγω ενέργεια «θα αναγνωρίσει έμπρακτα το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών των εν λόγω εταιριών βασίζεται στην αθλητική δραστηριότητα και θα εξασφαλίσει μια σταθερή και θεσμοθετημένη ροή πόρων, η οποία θα επιτρέψει την χάραξη και την υλοποίηση στρατηγικής για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού».

Το αίτημα του Υφυπουργού για οικονομική «ανάσα» στον αθλητισμό μεταφέρθηκε στον Χαρδούβελη και αναμένεται η απάντησή του, με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι δύσκολα θα συναινέσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News