Ειδήσεις

Λίγο πιο φθηνό το γιορτινό τραπέζι φέτος

Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι αγορές σε κρεοπωλεία και μανάβικα, με χιλιάδες Κρητικούς να αγοράζουν τα απολύτως απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το οποίο φέτος θα είναι φθηνότερο κατά 3 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.   

Σε ό,τι αφορά στις τιμές αυτές, είναι λίγο τσιμπημένες σε γαλοπούλα και κατσικάκι, ενώ μεγάλες εισαγωγές κρέατος καταγράφονται σε χοιρινά και μοσχάρια.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, με τους κρεοπώλες να ποντάρουν στην κίνηση της τελευταίας στιγμής.

Κρεοπώλες δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές αυτές κυμαίνονται στα ίδια περυσινά επίπεδα, με εξαίρεση τις τιμές σε κατσικάκι και ελληνική γαλοπούλα.

ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Από 8,90 - 9 ευρώ/κιλό κυμαίνεται η τιμή στο γουρουνάκι γάλακτος

Από 7,30 - 8,00/κιλό κυμαίνεται η τιμή της γαλοπούλας (ελληνικής)

Από 9,30 - 10,00/κιλό κυμαίνεται η τιμή στο κατσικάκι

Από 8,00 - 8,80/κιλό κυμαίνεται η τιμή στο αρνί

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει 144,76 ευρώ, σύμφωνα με την τυπική δειγματοληψία. Η μικρή πτώση των 3 ευρώ σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στην υποχώρηση τιμών στα κρεατικά, αλλά και στο μειωμένο κόστος των ποτών και αναψυκτικών.

ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

144,76 Ευρώ

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ

- ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ (6,38%)

- ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ (14,4%)

Αυξημένη η κίνηση και στα μανάβικα…

Ενδεικτικά, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

- Ντομάτες από 0,80 - 1,20/κιλό

- Μαρούλια 0,60 ευρώ

- Λάχανο 0,80 ευρώ

- Καρότα 1,50/κιλό ευρώ

- Σπανάκι 1,90/κιλό ευρώ

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια