Ειδήσεις

Επιτέλους μπήκαν τα χρήματα για τις επιδοτήσεις

Το σίριαλ των επιδοτήσεων μόλις έλαβε τέλος για όσους... πληρώθηκαν το δεύτερο μέρος των χρημάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης. Οι λογαριασμοί τους στην Τράπεζα Πειραιώς πιστώθηκαν, αλλά επειδή αρκετοί - και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο - δε διαθέτουν κάρτες αυτόματης αναλήψεως χρημάτων, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ίσως δεν προλάβουν να εισπράξουν τα χρήματα τους για να "κάνουν Χριστούγεννα" με τις οικογένειες τους!

Από απόψε στα ΑΤΜ θα υπάρχουν χρήματα για όσους διαθέτουν κάρτα αναλήψεως από τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα Πειραιώς. Και αύριο το πρωί, για τους υπόλοιπους, θα αρχίσει μια τεράστια ταλαιπωρία αν αποφασίσουν να σταθούν στην ουρά των τραπεζών.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό αύριο θα πιστωθούν και οι λογαριασμοί που υπάρχουν στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι ένα μεγάλο ποσοστό αγροτών, μπαίνει σε χειρότερες περιπέτειες. Πρόκειται για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα, που το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ τους μπλόκαρε την εξόφληση, ή τους μείωσε το ποσό, λόγω του γεγονότος ότι τους αφαίρεσε από νέα λάθη, διάφορα περιουσιακά στοιχεία, ή δεν έλαβε υπόψη ενοικιαστήρια και μεταβιβάσεις, με συνέπεια να τους βάζει στον "έλεγχο".

Το πότε θα πληρωθούν οι παραγωγοί αυτοί είναι άγνωστο. Επίσης πολλοί ήταν εκείνοι που ενώ πήραν το πρώτο 50% δεν πήραν το υπόλοιπο, επειδή ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πρόλαβε... να τους ελέγξει τα στοιχεία τους, σύμφωνα με τα αγροτικά στελέχη, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι απέτυχε παταγωδώς να καταβάλλει έγκαιρα και σωστά τις φετινές επιδοτήσεις.

Σχόλια