Ειδήσεις

Ξεσήκωσαν τους Ηρακλειώτες τα παραδοσιακά κάλαντα

Εορταστικό παραδοσιακό σκηνικό έστησαν στο κέντρο του Ηρακλείου μουσικοί και χορευτές του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης" ξεσηκώνοντας πολίτες και επισκέπτες, ενώ δεν παρέλειψαν να ψάλουν τα κάλαντα στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με πρώτο σταθμό την ενετική Λότζια.

Και στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μαθητές του Μουσικού Σχολείου συνέβαλαν στο γιορτινό κλίμα, το οποίο δε διαφέρει με αυτό που επικρατεί στα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και στα χωριά του δήμου Ηρακλείου.

Πέρα από τη Φιλαρμονική και τους ξυλοπόδαρους, ευχάριστη νότα αποτελεί και το τρενάκι, με μικρούς και μεγάλους να γίνονται μια μεγάλη παρέα και να διασκεδάζουν μέχρι αργά το βράδυ υπό το φως των δεκάδων πυροτεχνημάτων.

Το εορταστικό κλίμα φέτος έχει και... τρενάκι! Πολίτες και επισκέπτες απολαμβάνουν τη βόλτα τους με το τρενάκι, το οποίο ξεκινά από την πλατεία Ελευθερίας και καταλήγει σε διάφορες συνοικίες και χωριά…

Το εορταστικό κλίμα είναι έντονο στην καρδιά του Ηρακλείου μέσω διαφόρων εκδηλώσεων και δράσεων που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας…

Παραδοσιακά κρητικά κάλαντα των Χριστουγέννων, με λύρα και λαγούτα, έψαλαν στο δήμαρχο Ηρακλείου και σε αντιδημάρχους τα μέλη του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" με επικεφαλήςτον Γιάννη Παναγιωτάκη, γεμίζοντας μελωδίες τη Λότζια, ενώ λίγο αργότερα αντάλλαξαν ευχές με το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.

Μουσικοί χορευτές και "καλαντιστάδες" ενθουσίασαν πολίτες και επισκέπτες με τα παλαιά κρητικά κάλαντά τους, μέσα από μια περιοδεία που διήρκεσε αρκετές ώρες σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου και με ενδιάμεσο σταθμό το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Σχόλια