Ειδήσεις

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου απαντά για τις παραιτήσεις

Απάντηση στο θέμα που δημοσίευσε χθες το neakriti.gr για τις παραιτήσεις των οικονομικών επιτρόπων του Επιμελητηρίου και του ΚΕΚ Επιμελητηρίου έδωσε το Δ.Σ. του οργανισμού.

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

Αναφορικά με το δημοσίευμα που εμφανίστηκε στις 22/12/2014 στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας με τίτλο "Kόλαση η πλειοψηφία στο Επιμελητήριο Ηρακλείου", επιθυμούμε την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέροντας τα ακόλουθα με την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως είναι λογικό δύο παραιτήσεις στελεχών να εγείρουν ερωτηματικά για όποιον δε γνωρίζει από κοντά τα τεκταινόμενα εντός του Επιμελητηρίου.

1.      Καταρχάς, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε πως το κλίμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ήταν και εξακολουθεί να είναι σε πνεύμα ομόνοιας και κοινής πορείας με μοναδικό σκοπό το όφελος της επιχειρηματικής κοινότητας και του επιμελητηριακού θεσμού.

2.      Οι λόγοι των παραιτήσεων των δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και του ΚΕΚ-Τεχνικές Σχολές, αντίστοιχα, αφορούν στη διαφορετική φιλοσοφία τους και μόνο - όπως και οι ίδιοι δήλωσαν - και παραιτήθηκαν για να μην εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του θεσμού.

3.      Σας διαβεβαιώνουμε πως όλες οι αποφάσεις είναι σύννομες και με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί και το ανώτατο όργανο του θεσμού μας, συμβουλευόμενοι πάντα τους νόμους του κράτους, την επιμελητηριακή νομοθεσία και υποστηριζόμενοι με νομικές γνωμοδοτήσεις.  

4.      Τα όσα αναφέρονται και όσα υπονοούνται στο δημοσίευμα είναι αναλήθειες και ανακρίβειες και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το συναινετικό κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, στη διάρκεια του οποίου αναπληρώθηκαν οι κενές θέσεις .

Δεν υπάρχει ίχνος ψόγου από κανέναν σχετικά με την ηθική και τιμιότητα των μελών της Διοίκησης και αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αμφισβητεί κανείς.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου».

Σχόλια