Ειδήσεις

Το ΙΝ.ΚΑ. εξαγόρασε τη "Βιδάλης Α.Ε."

Υπεγράφη την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η σύμβαση πώλησης του συνόλου των μετοχών της "Βιδάλης Α.Ε." στον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μελών ΙΝ.ΚΑ. ΠΕ. Στη συνέχεια η νέα γενική συνέλευση των μετόχων εξέλεξε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Απόστολο Αλεξάκη.

«Πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση του Συνεταιρισμού ΙΝ.ΚΑ., που σηματοδοτεί την επέκτασή μας για πρώτη φορά εκτός Κρήτης και προσδοκούμε ότι θα επιφέρει αύξηση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30%», αναφέρει ο συνεταιρισμός και συνεχίζει: «Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Μελών ΙΝ.ΚΑ. ιδρύθηκε το 1979, με έδρα την πόλη των Χανίων. Σήμερα ο Συνεταιρισμός διατηρεί 30 καταστήματα λιανικής σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Ιεράπετρα, οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε περίπου 850 και ο ετήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 145 εκατομμύρια ευρώ. Με την εξαγορά της "Βιδάλης Α.Ε.", θα λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carry σε 14 νέα σημεία στην Τήνο, την Πάρο, την Κάλυμνο, τη Χίο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη και τη Σύρο.

Ο κύκλος εργασιών της "Βιδάλης Α.Ε.". κατά το τελευταίο έτος ανήλθε στα 45 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 364 εργαζόμενους».

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Αλεξάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΙΝ.ΚΑ. και "Βιδάλης Α.Ε.", «βασικός στόχος της εξαγοράς είναι η δυναμική ανάπτυξη των ΙΝ.ΚΑ. σε μία νέα αγορά, καθώς και η επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακας».

Ο απερχόμενος δ.σ. της "Βιδάλης Α.Ε." κ. Δημήτρης Βιδάλης δήλωσε: «Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε το ότι ο νέος αγοραστής είναι μία σύγχρονη, επιτυχημένη και κυρίως ελληνική εταιρεία. Είμαι πεπεισμένος ότι η "Βιδάλης Α.Ε." και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε καλά χέρια».

Σχόλια