default-image

Νιγηρία: Διπλή βομβιστική επίθεση με 27 νεκρούς και 60 τραυματίες

Κόσμος
Νιγηρία: Διπλή βομβιστική επίθεση με 27 νεκρούς και 60 τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 60 τραυματίστηκαν μετά από διπλή βομβιστική επίθεση σε περιοχή της βόρειας Νιγηρίας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι δύο ξεχωριστές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία στάση λεωφορείου και μία αγορά.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν σε αυτές εμπλέκονταν βομβιστές αυτοκτονίας.

Η πρώτη επίθεση, αναφέρει το imerisia.gr, σημειώθηκε στην πόλη Γκόμπε όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία από την άλλη.

«Η δεύτερη έκρηξη ήταν χειρότερη από την πρώτη, καθώς πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν. Πολλοί σκοτώθηκαν και ακόμα περισσότεροι τραυματίστηκαν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας εργαζόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι ο απολογισμός εξαιτίας της επίθεσης είναι 20 νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες.

Μερικές ώρες αργότερα, σύμφωνα με το imerisia.gr, μία ακόμα έκρηξη συγκλόνισε μία αγορά γεμάτη κόσμο στην πόλη Μπάουτσι, που βρίσκεται επίσης στο βόρειο τμήμα της χώρας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμα 19, ενώ προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο, τραυματιοφορείς κατάφεραν να απομακρύνουν με ασθενοφόρα πολλούς από τους τραυματίες.

(φωτογραφεία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News