default-image

Του πήραν τη σύνταξη "μέσα από τα χέρια"

Κρήτη
Του πήραν τη σύνταξη "μέσα από τα χέρια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σύνταξη μέσα από το χέρια του έχασε χθες το μεσημέρι ένας ηλικιωμένος στο Γάζι Ηρακλείου που έπεσε θύμα αετονύχηδων αθίγγανων. Ο άτυχος πολίτης είχε μόλις βγει από υποκατάστημα τράπεζας όπου πήγε για να εισπράξει την πενιχρή σύνταξή του, η οποία δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Περίπου στη 1:15 το μεσημέρι, με τα χρήματα στην τσέπη και προφανώς πολλές σκέψεις για το τι θα πρωτοπληρώσει, ο ηλικιωμένος πήρε το δρόμο για το σπίτι του. Λίγα μέτρα παρακάτω, ωστόσο, δύο νεαροί, οι οποίοι πιθανότατα τον είδαν να βγαίνει από την τράπεζα, είτε να βάζει τα χρήματα στην τσέπη, κατάφεραν να τον στριμώξουν. Του έπιασαν την κουβέντα και ένας από αυτούς έβαλε το χέρι στην τσέπη του, αποσπώντας τα χρήματα εν ριπή οφθαλμού. Μέχρι το θύμα να καταλάβει τι είχε συμβεί, οι δράστες είχαν γίνει καπνός. Αποσβολωμένος κυριολεκτικά, ο συνταξιούχος πήγε μέχρι το σπίτι του όπου ενημέρωσε απαρηγόρητος την κόρη του για την κλοπή. Η ίδια επικοινώνησε με την Αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό. Περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στην περιοχή, ωστόσο ο χρόνος που μεσολάβησε από την κλοπή μέχρι την καταγγελία ήταν καταλυτικός και δεν επέτρεψε τον άμεσο εντοπισμό των δραστών.

Παρά το ισχυρό σοκ που είχε υποστεί, ο ηλικιωμένος κατάφερε να δώσει στους αστυνομικούς κάποια υποτυπώδη περιγραφή των αδίστακτων δραστών. Πρόκειται για δύο νεαρούς αθίγγανους που εξαφανίστηκαν με ένα λευκό φορτηγάκι φορτωμένο πατάτες, καθώς προφανώς πρόκειται για πλανόδιους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, περίοικος κατάφερε να συγκρατήσει και κάποια από τα αριθμητικά ψηφία της πινακίδας του αυτοκινήτου, τα οποία είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Το συγκεκριμένο κρούσμα συνοψίζει τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. για την έξαρση της μικροεγκληματικότητας την περίοδο των γιορτών. Οι δράστες εκμεταλλεύονται τον αυξημένο όγκο των οικονομικών συναλλαγών και ποντάρουν σε εύκολα θύματα όπως ο ηλικιωμένος συνταξιούχος στο Γάζι.

Κλοπή Ι.Χ. στις Αρχάνες

Εξακόσια ευρώ "έκαναν φτερά", όμως, και από το αυτοκίνητο μιας νεαρής κοπέλας που έπεσε θύμα κλοπής στις Αρχάνες τα προηγούμενα 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε το λάθος να αφήσει την τσάντα της μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευσε μπροστά από το κατάστημα στο οποίο εργάζεται. Τα λίγα λεπτά που έλειψε της κόστισαν ακριβά, καθώς, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κεντρικότατο σημείο του οικισμού, άγνωστος έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου, άρπαξε την τσάντα και έγινε καπνός. Οι περίοικοι έμειναν εμβρόντητοι, καθώς κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό.

Και τα δύο περιστατικά αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των δυσάρεστων εκπλήξεων που μπορεί να περιμένουν τους πολίτες. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται αυξημένες εμφανείς περιπολίες γύρω από τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο η προσοχή όλων πρέπει να είναι ιδιαίτερα τεταμένη ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News