default-image

Στο Δ.Σ. η υπόθεση κατασχέσεων με παρέμβαση Οικιστών

Κρήτη
Στο Δ.Σ. η υπόθεση κατασχέσεων με παρέμβαση Οικιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την υπόθεση των κατασχέσεων, θέμα το οποίο ανέδειξε και το portal neakri.gr, έγινε παρέμβαση των οικιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάνοντας παρέμβαση ο Σύλλογος Οικιστών, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζαχαριάκης, ο οποίος τόνισε ότι «ο Δήμος μας υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό μας. Θέλετε να γίνουμε άστεγοι; Θέλει έσοδα ο Δήμος;».

Μιλώντας με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Δυτικών Συνοικιών κ. Χριστοφοράκης έθεσε τον προβληματισμό του κόσμου, αναφέροντας «θα είστε δίπλα μας, ή απέναντί μας, σαν Δήμος; Θα είστε δίπλα η απέναντι στην οργανωμένη άρνηση πληρωμών;».

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι η διαγραφή οφειλών δεν μπορεί να γίνει από τον Δήμο, καθώς ο Δήμος δε νομοθετεί και προέτρεψε τους Οικιστές αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο να το κάνουν συντεταγμένα μαζί με τη δημοτική Αρχή, με σχετικές παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία.

Ωστόσο κατά τη συνεδρίαση επικράτησε αλαλούμ αναφορικά με το νομικό πλαίσιο που διέπη τα χρέη και τις ρυθμίσεις τους με το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του να πιάνεται απροετοίμαστο.

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης διατυπώθηκε έντονη δυσαρέσκεια για την έλλειψη βούλησης για πολιτική απόφαση, που θα έδειχνε ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό όσων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε μία δύσκολη συγκυρία.  

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News