default-image

Δράσεις της Χριστουγεννιάτικης Παιδούπολης του Δ. Πλατανιά

Κρήτη
Δράσεις της Χριστουγεννιάτικης Παιδούπολης του Δ. Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Πλατανιά και το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης Παιδούπολης του Δήμου που λειτουργεί για όλη την εορταστική περίοδο στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη.  

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε με την παρουσία του από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Δήμου Πλατανιά. Στα εγκαίνια χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια η Παιδική Χορωδία Δήμου Πλατανιά και η Χορωδία του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά. Παραδοσιακή μουσική έπαιξε το συγκρότημα του Γιάννη Μαραγκάκη και χόρεψε ο χορευτικός σύλλογος "Πελασγοί".

Αμέσως μετά, άνοιξαν οι "πύλες" για την Παιδούπολη, όπου τα φουσκωτά παιχνίδια κατακλύστηκαν από παιδιά. Παράλληλα, για τους ενήλικες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών και έγινε λήψη δειγμάτων σάλιου από το Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας" με στόχο την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας προκειμένου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Παρόμοιες δράσεις θα  επαναληφθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Παιδούπολης.

Για τις επόμενες ημέρες, εκτός από τη λειτουργία του χώρου των παιχνιδιών, είναι προγραμματισμένες παράλληλες δράσεις που ξεκινούν στις 6:00  μ.μ. και συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα 22/12  παρασκευή του "Ροφήματος των Ξωτικών" με συμμετοχή των παιδιών, σε συνεργασία με τη Hotelier Education και ζωγραφική προσώπου (face painting) από πτυχιούχους αισθητικούς.

Την Τρίτη 23/12 σειρά έχουν "Τα ζαχαρωτά ου Άι Βασίλη"  δηλ. παρασκευή πολύχρωμων ζαχαρωτών με τη συμμετοχή των παιδιών (Hotelier Education).

Την Παρασκευή 26/12, το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μας "επισκεφτεί" στη βραδιά παραμυθιού...

Η λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης Παιδούπολης είναι καθημερινή έως και τις 04/01/2015, από τις 12 το μεσημέρι έως και 9 το βράδυ (Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά κλειστά), ενώ η χρήση παιχνιδιών και η συμμετοχή στις εκάστοτε προγραμματισμένες δράσεις είναι δωρεάν.

Μέγας χορηγός της Παιδούπολης είναι το ΙΝΚΑ, χορηγός το ΚΤΕΛ και αρωγός το Hotelier Education.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Χριστουγεννιάτικης Παιδούπολης (Κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη) από 21 Δεκεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου (εκτός 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου)

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου: "Τα Ζαχαρωτά του Αη Βασίλη", Παρασκευή πολύχρωμων ζαχαρωτών με τη βοήθεια των παιδιών από την Hotelier Education.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου: Κλειστά.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου: Βραδιά Παραμυθιού.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου: "Η νύχτα των Ευχών". Άναμμα και "απογείωση" των "φαναριών των ευχών".

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου: Face Painting (βάψιμο προσώπου) από πτυχιούχους αισθητικούς.

Τρίτη 30 Τρίτη: Βραδιά παραμυθιού.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου: Κλειστά  

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου: "Τα Παραμύθια του Αη Βασίλη".

Σάββατο 3 Ιανουαρίου: Face Painting (βάψιμο προσώπου) από πτυχιούχους αισθητικούς.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου: Η Παιδούπολη μας αποχαιρετά στις 21:00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News