Ειδήσεις

21% περισσότεροι οι μεθυσμένοι που οδηγούν στην Κρήτη

"Ένα ποτηράκι ήπια, εντάξει είναι". Φράση που όλοι έχουμε ακούσει (και οι περισσότεροι την έχουμε εκστομίσει κιόλας πριν πιάσουμε το τιμόνι).

Δυστυχώς στην Κρήτη οι οδηγοί που συλλαμβάνονται έχοντας καταναλώσει αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπτά όρια, πληθαίνουν και μάλιστα... ραγδαία: Κατά 21,5 % έχουν αυξηθεί όσοι πιάνουν το τιμόνι μεθυσμένοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για όλο το νησί τελευταίο 11μηνο.

Παρότι οι θυσίες στον  Μολώχ της ασφάλτου αυξάνονται καθημερινά στο οδικό δίκτυο του νησιού  κάποιοι δεν λένε να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όσοι έπιασαν μεθυσμένοι (και συνελήφθησαν...) το τιμόνι από τις αρχές του 2014 μέχρι και τις αρχές Νοέμβριου αυξήθηκαν κατά 21,5 % σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα το 2013 οι παραβάσεις για μέθη ανήλθαν στις 3815 ενώ φέτος το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν και άγγιξαν τις 4630.

Και μπορεί ο Μανόλης Χρυσός, διοικητής Τροχαίας Ηρακλείου, να λέςι στο neakriti.gr ότι οι οδηγοί δεν θα πρέπει να πιάνουν τιμόνι όταν είναι πιωμένοι, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι... δεν θα τον ακούσουν.

Μόνο στην πόλη του Ηράκλειο οι οδηγοί που ήπιαν παραπάνω από το επιτρεπόμενο  όριο και οδήγησαν υπό την επήρεια αλκοόλ έφτασαν τους 1350 !

Προκειμένου την περίοδο των εορτών η χαρά να μην δώσει τη θέση της στη λύπη τα μέτρα της τροχαίας εντατικοποιούνται. Στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο το αλκοόλ και οι υπερβολικές ταχύτητες.

Τα μπλόκα για όσους γενικά δεν σέβονται τον κοκ θα δίνουν και θα παίρνουν ενώ για μια ακόμη φόρα εφίσταται η προσοχή στα γνωστά πια σημεία καρμανιόλα.     

Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας σε όλο το νησί  ξεκινούν την παραμονή των Χριστουγέννων θα διαρκέσουν έως και την ήμερα των Φώτων.

Σχόλια