default-image

Εορταστικοί αγώνες σκάκι στην Χερσόνησο

Αθλητισμός
Εορταστικοί αγώνες σκάκι στην Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλική συνάντηση σε εορταστικό κλίμα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και φέτος η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ηρακλείου.

Μέσα σε χαρούμενο εορταστικό κλίμα στον χώρο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Πισκοπιανού πολλοί μικροί και μεγάλοι σκακιστές, σκακίστριες και γονείς, συγκεντρώθηκαν και χάρηκαν το αγαπημένο τους άθλημα σε δεκάλεπτες παρτίδες γρήγορου σκακιού και 5 γύρους.

Η πρωτοτυπία αυτών των αγώνων είναι ότι συμμετείχαν και οι μικροί σκακιστές της ΣΑΧ ηλικίας από 4,5 έως 6 ετών και ήταν η πρώτη τους εμπειρία από αγώνες κληρώσεις και χρόνο. Τα μικρά παιδάκια εγκλιματίστηκαν αμέσως και έπαιξαν άψογα και ένοιωσαν μεγάλο ενθουσιασμό όταν έβλεπαν ότι κατάφερναν να κάνουν ΜΑΤ τον αντίπαλό τους.

Οι αγώνες ήταν άψογοι, το παιγνίδι άρχισε στην ώρα του και ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες και τα αποτελέσματα επιβράβευσαν τους παίκτες με μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα τα οποία αθλοθέτησε η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου. Οι γονείς είχαν ετοιμάσει γλυκά, χυμούς και εδέσματα για την ευχάριστη παραμονή στο χώρο σ' όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου με τις πλούσιες κοινωνικές δραστηριότητές της και τις αθλητικές επιτυχίες της, στηρίζεται στις μεγάλες προσπάθειες των  δραστήριων μελών του Δ.Σ. της ΣΑ Χερσονήσου Παρλαμά - Φραγκιαδάκη Πόπης και Γιαλιτάκη - Κεφάκη Μαρίας και των άλλων παραγόντων και γονέων των σκακιστών της Χερσονήσου Γιούλη Μαραγκάκη - Μιγαδάκη, Βάλια Κοντονάσιου, Αμαργιανιτάκη - Περάκη Πόπης, Λαμπράκη Νικόλ, της οικογένειας Μαρντογιάν και άλλων τοπικών παραγόντων. Από τη μεριά του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου με την παρουσία, οργάνωση και συμμετοχή τους οι Παπανδρέου Νίκος και Βασιλακάκη Μαίρη πάντα δίπλα στη ΣΑΧ, συνετέλεσαν  στην υλοποίηση των αγώνων με επιτυχία.  

Οι βαθμοί που πέτυχαν όπως αντιστοιχούν στους παίκτες παρακάτω, είναι: Παπανδρέου Νίκος 5, Βασιλακάκη Μαρία, Γραμματικάκη Αγγελική, Κοντονάσιος Νικόλας, Περάκης Σάββας, Μαρντογιάν Γιώργος 4, Ταβερναράκης Μανόλης 3,5, Γραμματικάκης ΜιλτιάδηςΠαπαγιαννάκης Θοδωρής, Γιαλιτάκης Γιάννης, Περάκης Γιώργος, Ευμορφούτσικος Φώτης, Ταβερναράκης Νικόλας, Αλεγκάκης Νικόλας 3, Μιγαδάκης Γιώργος 2,5, Καρατζάς Βαγγέλης, Πολυβίου Χρήστος, Νύχταρης Σοφοκλής, Διαμαντάκης Εμμανουήλ, Καρνισάκης Χάρης, Κορναράκης Γιάννης, Βελιβασάκη Άννα, Βελιβασάκης Μανόλης, Νύχταρη Βαγγελιώ 2, Νύχταρης Νίκος, Γιαλιτάκης Δημήτρης 1,5, Μαραγκάκης Νίκος, Χαμηλάκης Αντώνης, Κοντάκης Στέλιος 1 και Κορναράκη Άννα 0,5.

Τέτοιοι αγώνες, φαίνεται από την παρουσία και τη στήριξη των τοπικών παραγόντων, ότι λαμβάνονται υπόψη με σοβαρότητα από τις αρχές της Χερσονήσου και γίνονται πολλές προσπάθειες για την εξεύρεση χώρων και κονδυλίων για τη στέγασή του αθλήματος που φροντίζει για την πνευματική καλλιέργεια των μικρών κατοίκων της περιοχής.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τον ιερέα Γεώργιο Κοκκιάδη για την τη στήριξή του με την παραχώρηση του χώρου και στους γονείς των παικτών της Σκακιστικής Ακαδημίας Χερσονήσου για το μπουφέ και όλες τις λεπτομέρειες που συνετέλεσαν στην επιτυχία των αγώνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News