default-image

Νέα παρέμβαση για τις επιχορηγήσεις ερασιτεχνικών σωματείων

Κρήτη
Νέα παρέμβαση για τις επιχορηγήσεις ερασιτεχνικών σωματείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μη χαθούν οι επιχορηγήσεις που εγκρίθηκαν προς την ΕΠΟ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κινδυνεύουν καθώς η ΕΠΟ είναι φορολογικά μη ενήμερη, επιδιώκει με νέα παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου κ. Νίκο Τζώρτζογλου.

Πιο συγκεκριμένα, με την Υπουργική Απόφαση 27961/2-9-2014 εγκρίθηκε η επιχορήγηση προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 1.434.100 € για την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης προκειμένου να διατεθούν μέσω ΕΠΣ τακτικές επιχορηγήσεις σωματείων έτους 2014 τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, με υπαιτιότητα, όπως αναφέρει ο βουλευτής, της διοίκησης ΕΠΟ χάνεται η επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου μέσω των Ενώσεων, καθώς η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν είναι φορολογικά ενήμερη.  Η ΕΠΟ συνεχίζει να οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών και παραμένει φορολογικά μη ενήμερη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης αφού αυτή δεν μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρο για τον σκοπό για τον οποίο αυτή έχει εγκριθεί.

Ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι, «όπως γίνεται αντιληπτό, με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, χάνεται η δυνατότητα εκταμίευσης της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ. Τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιφέρειας, ωστόσο, έχουν περιορισμένα έσοδα και καθίσταται απόλυτη ανάγκη να διατεθούν τα χρήματα που εγκρίθηκαν από το υπουργείο προς την ΕΠΟ στα εκατοντάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και τους χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές και παράγοντες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News