Ειδήσεις

"Κόλαση" η πλειοψηφία στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τα όσα διαδραματίζονται από το περασμένο Σάββατο μέχρι και σήμερα, μετά τις παραιτήσεις του οικονομικού επόπτη κ. Τσικνάκη από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του οικονομικού επόπτη όλου του Επιμελητηρίου, ο οποίος παραιτήθηκε και από τη θέση του στη Διοικούσα Επιτροπή, του κ. Φαρσάρη, περιγράφουν το ζοφερό κλίμα που δημιουργείται.

Το κλίμα είναι ζοφερό όχι μόνο μέσα στην πλειοψηφούσα παράταξη που ασκεί και την εξουσία στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αλλά και τα όσα ενδεχομένως θα συμβούν σήμερα Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Διοικούσας στις 7 το απόγευμα.

Μια πρώτη γεύση δόθηκε το περασμένο Σάββατο όταν η πλειοψηφούσα παράταξη για πρώτη φορά μετά τις εκλογές συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή τις δύο παραιτήσεις. Οι δύο οικονομικοί επόπτες κατήγγειλαν την κατάθεση προϋπολογισμού χωρίς συγκεκριμένη ενημέρωση και συζήτηση, ιδιαίτερα δίχως να έχουν ενημερωθεί οι ίδιοι οι οικονομικοί επόπτες.

Αναφέρθηκαν παραδείγματα όπως, σε περίοδο οικονομικής στενότητας για το Επιμελητήριο, προσλήψεις περί των 13 ατόμων στα ΚΕΚ και παρά τη διαφωνία του οικονομικού επόπτη, με ευθύνη όπως ειπώθηκε του υπεύθυνου για τα ΚΕΚ της Διοικούσας.

"Καρφωτές" υπήρξαν και για το γεγονός ότι συνεχίζονται οι οικονομικές ενισχύσεις, όπως για παράδειγμα των 5.000 ευρώ σε χορωδία, μέλος της οποίας είναι σύζυγος κορυφαίου παράγοντα του Επιμελητηρίου ή η πρόσληψη ως ειδικού συμβούλου στον πρόεδρο του οργανισμού!

Οι δύο οικονομικοί επόπτες υπέβαλαν οριστικά τις παραιτήσεις τους, αλλά επειδή ο κ. Φαρσάρης παραιτήθηκε και από τη Δ.Ε. η πλειοψηφούσα παράταξη υποχρεώθηκε να ψηφίσει τον αντικαταστάτη του, που θα εισηγηθεί απόψε στη Δ.Ε.

Αν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε τον κ. Καδιανάκη, η πλειοψηφία της παράταξης του ψήφισε τελικά να προτείνει ως αντικαταστάτη τον κ. Πάρη Τζόρβα.

Το εκρηκτικό αυτό κλίμα αναμένεται σήμερα να μεταφερθεί και στη Δ.Ε. μετά το εσωτερικό της παράταξης της πλειοψηφίας.

Σχόλια