default-image

Δεν βλέπουμε τα αληθινά μας κιλά...

Υγεία
Δεν βλέπουμε τα αληθινά μας κιλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το βάρος σας; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Αν ανήκετε στο σχεδόν 60% του πληθυσμού που έχει λίγα ή πολλά περιττά κιλά, είναι πολύ πιθανό να νομίζετε άλλα ντ' άλλων, καθώς μια νέα αμερικανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως πάρα πολλοί προτιμούν να μην βλέπουν την πραγματική κατάσταση στον καθρέφτη τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 30% όσων είναι υπέρβαροι νομίζουν ότι έχουν φυσιολογικό σωματικό βάρος, το 70% των παχύσαρκων λένε πως είναι απλώς υπέρβαροι, ενώ το σχεδόν 60% των εξαιρετικά παχύσαρκων λένε πως απλώς είναι παχύσαρκοι και ένα άλλο 39% ότι είναι μόνο υπέρβαροι!

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.418 εθελοντές, ηλικίας άνω των 18 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε το βάρος και το ύψος τους ώστε να υπολογίσουν οι ερευνητές τον δείκτη μάζας σώματός τους, καθώς και να πουν τι γνώμη έχουν για το σωματικό βάρος τους.

«Αν και υπήρχαν κάποιοι εθελοντές που είχαν σωστή γνώμη για το σωματικό βάρος τους, πάρα πολλοί άλλοι δεν είχαν και αυτό μπορεί να συντελεί στην εξάπλωση της επιδημίας της παχυσαρκίας», λέει η κυρία Ρετζίνα Κόρσο, αντιπρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Χάρις που διενήργησε την δημοσκόπηση. «Εάν ένας άνθρωπος δεν βλέπει ότι έχει πρόβλημα ή δεν συνειδητοποιεί την σοβαρότητά του, δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει κάτι γι' αυτό».

Τα ποσοστά της παχυσαρκίας στην Δύση αυξάνονται ακατάπαυστα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 2005 περιττά κιλά είχαν 1,6 δισεκατομμύριο άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω, με τουλάχιστον 400 εκατομμύρια από αυτούς να είναι παχύσαρκοι. Επιπλέον, περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Για το 2015, ο ΠΟΥ εκτιμά πως περιττά κιλά θα έχουν σχεδόν 2,3 δισεκατομμύρια άτομα, ενώ οι παχύσαρκοι θα έχουν φτάσει τα 700 εκατομμύρια.

Στην χώρα μας, υπολογίζεται ότι το 35,2% του γενικού πληθυσμού είναι υπέρβαροι και άλλο ένα 22,5% παχύσαρκοι, με ένα στα τρία παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών να έχουν αποκτήσει περιττά κιλά.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News