default-image

Πενήντα χρόνια ICAP Group

Κρήτη
Πενήντα χρόνια ICAP Group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα πενήντα χρόνια προσφοράς της ICAP Group στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, τα σημαντικά της επιτεύγματα και τους στρατηγικούς πυλώνες για την εξέλιξή της στα επόμενα χρόνια μίλησε στη "Νέα Κρήτη" ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος.

Κύριε Κωνσταντέλλο, τι σηματοδοτεί ο εορτασμός των 50 ετών για την ICAP Group και ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα ο Όμιλος;

«Το 1964 ομάδα Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών ιδρύει την ICAP ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ και κυκλοφορεί τον 1ο Ελληνικό Οικονομικό Οδηγό. Ακολούθησαν 50 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι με την εισαγωγή καινοτόμων και χρήσιμων λύσεων σε ένα ευρύ φάσμα Β2Β υπηρεσιών. Στόχος μας σε όλη αυτή τη διαδρομή ήταν και παραμένει να διακρινόμαστε ως Εργοδότης Επιλογής για τους ανθρώπους μας και ως Συνεργάτης Επιλογής για τους πελάτες μας, και μέσω του πληροφοριακού πλούτου που παράγουμε να ενισχύουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική ηθική.

Πλέον σήμερα, η ICAP με έσοδα της τάξης των 62 εκατ. ευρώ έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο ελληνικό και διεθνές επιχειρείν, αποτελώντας το μεγαλύτερο Όμιλο Παροχής Επιχειρηματικής Πληροφόρησης, Συμβούλων Διοίκησης και Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σε κάθε κρίκο της επιχειρηματικής αλυσίδας αντιστοιχεί μια υπηρεσία της ICAP: Από το Επιχειρηματικό Πλάνο κατά την ίδρυση της επιχείρησης, τη Στρατηγική και Οργάνωση, τη Στελέχωση και την Ανάπτυξή της σε Ανθρώπινο Δυναμικό, την Τεχνολογία, την Έρευνα Αγοράς, τη συνεχή παροχή Επιχειρηματικών Πληροφοριών, τη διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου, έως και τη διάθεση λύσεων Outsourcing.

Κοιτάζοντας πίσω, νιώθω περηφάνια που είμαι μέλος της οικογένειας της ICAP αλλά και δικαίωση που μέσα σε λίγα χρόνια αυτή η ελληνική εταιρεία πλέον:

- Έχει μετεξελιχθεί σε έναν πολυσχιδή Όμιλο 17 εταιρειών, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες με 3.300 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των 2.000 υπαλλήλων της που εργάζονται σε εγκαταστάσεις πελατών της).

- Αναγνωρίζεται ως Ηγέτης στην παροχή λύσεων B2B στη νοτιοανατολική Ευρώπη σε ένα ευρύ φάσμα Υπηρεσιών προς όλες τις Διευθύνσεις μίας εταιρείας όπως:

* Credit Risk Services (κυρίως για τις Οικονομικές Διευθύνσεις και τους Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς)

* Marketing Solutions (για τις Διευθύνσεις Πωλήσεων και Marketing)

* Management Consulting (κυριότερα για τις Γενικές Διευθύνσεις)

* People & Employment Solutions (για τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού).

- Έχει τοπική παρουσία με θυγατρικές εταιρείες σε 7 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκτός της Ελλάδας, ήτοι στις Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία και Κύπρο.

Ως αποτέλεσμα, η ICAP, εξελίσσεται σε πολύτιμο σύμμαχο των επιχειρήσεων, με την παροχή εξατομικευμένων και χρήσιμων λύσεων. Ειδικά με τα νέα δεδομένα όπου οι εταιρείες περισσότερο από ποτέ καλούνται να προστατέψουν τη ρευστότητα και την κερδοφορία τους, η ICAP προχωράει πέρα από συμβατικές υπηρεσίες και προτείνει καινοτόμες λύσεις, κυοφορώντας την επιχειρηματικότητα του αύριο».

Ποια ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Ομίλου σας τους τελευταίους 12 μήνες;

«Παρά το βάθεμα της ύφεσης και τις εμφανείς επιπτώσεις της στην αγορά, δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Συστρατεύσαμε το σύνολο των δυνάμεων όλων των ανθρώπων μας για να μπορέσουμε να "απαντήσουμε" με ανάπτυξη.

Με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καταφέραμε και στις 3 χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία) που έχουμε σημαντική παρουσία, να αυξήσουμε το εύρος των υπηρεσιών μας καθώς και τα έσοδά μας. Είμαστε δε πολύ περήφανοι γιατί οι αγορές των χωρών αυτών παρουσιάζουν δυσκολίες και ιδιομορφίες, ιδίως στο πώς παρέχεται η Επιχειρηματική Πληροφόρηση που αποτελεί και το core business του ομίλου μας. Επιπρόσθετα, στα πλαίσια της στρατηγικής μας επεκταθήκαμε και στην αγορά της Τουρκίας, με την ίδρυση της CYCLE Turkey, που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης απαιτήσεων και ιδρύσαμε θυγατρικές στην Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η έμφαση που δόθηκε στις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό, βέβαια, δε μας εμπόδισε από το να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας και στην Ελλάδα, μία προσπάθεια που αφορούσε σε όλες τις Επιχειρηματικές Μονάδες. Επίσης, με σχεδιασμό και υλοποίηση νέων και πρωτοποριακών για τη χώρα μας εργαλείων, μπορέσαμε να ενισχύσουμε τις παραδοσιακές μας υπηρεσίες Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου, υποστηρίζοντας με άμεσο τρόπο τις εταιρείες-πελάτες μας».

Ποιοι είναι οι στρατηγικοί πυλώνες για την εξέλιξη της ICAP στα επόμενα χρόνια;

«Αποστολή της ICAP είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στις επιχειρήσεις της Ελλάδας και των άλλων χωρών όπου δραστηριοποιείται.

Οι 5 Εταιρικές μας Αξίες - Εστίαση στον Πελάτη, Αποτελεσματικότητα, Μετατροπή της γνώσης σε Αξία, Καινοτομία και Προσφορά στους Ανθρώπους μας, στην Κοινωνία και στο Περιβάλλον - διέπουν την καθημερινότητα όλων των εργαζομένων του Ομίλου και συστηματικά οργανώνονται δράσεις που αποδεικνύουν στην πράξη την προσήλωσή μας σε αυτές τις αρχές.

Όσον αφορά στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε πιστά τους 3 άξονες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής: Ανάπτυξη υπαρχουσών υπηρεσιών, ένταξη νέων (με την ανάπτυξη καινούργιων επιχειρηματικών μονάδων ή την εξαγορά εταιρειών με συγγενικό αντικείμενο) και γεωγραφική επέκταση (αυτήν τη στιγμή αναμένεται να λειτουργήσουν γραφεία σε 2-3 ακόμη χώρες μέχρι το 2015).

Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον η ICAP θα εξακολουθήσει να στέκεται στο προπύργιο των εξελίξεων και να είναι σταθερό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς».

Τίνα Γαλενιανού: 14 χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο

Με αφορμή το εορτασμό των 50 χρόνων του Ομίλου της ΙCAP, ακολουθεί δήλωση της κ. Γαλενιανού Τίνας, διευθύντριας Καταστήματος ΙCAP Group Νότιας Ελλάδας:

«Το κατάστημα Νότιας Ελλάδας της ICAP GROUP, με έδρα το Ηράκλειο, συμπλήρωσε φέτος 14 συναπτά έτη λειτουργίας. Στο χρονικό αυτό διάστημα παράσχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου καλύπτοντας τόσο τις επιχειρήσεις της Κρήτης όσο και των νησιών του Αιγαίου. Οι Σύμβουλοι του καταστήματος, με βαθιά γνώση επί των ιδιαίτερων αναγκών και απαιτήσεων που βιώνει η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, υπηρετούν με αξιοπιστία, συνέπεια και ευελιξία τις επιχειρήσεις αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα τελευταία χρόνια δε, έχουν γίνει πολλά και μεγάλα βήματα για την ανάπτυξη λύσεων σε ένα ευρύ φάσμα Β2Β υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη υποστήριξη των πελατών μας. Ειδικά, μέσα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το περιβάλλον γενικής οικονομικής δυσπραγίας, η ICAP GROUP στέκεται στο πλάι των επιχειρήσεων, αποτελώντας ένα σημαντικό συνεργάτη, ο οποίος έχει την ικανότητα ανά πάσα στιγμή να βρίσκεται δίπλα τους. Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα των συνεργατών μου για την προσφορά τους στο Κατάστημα και κατά συνέπεια στην τοπική Κοινωνία και Αγορά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News