default-image

Κατηγορούμενος ως διακινητής κάνει 18 ημέρες απεργίας πείνας

Κρήτη
Κατηγορούμενος ως διακινητής κάνει 18 ημέρες απεργίας πείνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργία πείνας έχει ξεκινήσει εδώ και 18 ημέρες ο 32χρονος Καβάν Ρασούλι, που φέρεται με άλλα 5 άτομα συριακής καταγωγής να είχε το ρόλο του διακινητή του δουλεμπορικού πλοίου "Baris", το οποίο μετέφερε από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία τους 586 μετανάστες και υπέστη πριν περίπου έναν μήνα μηχανική βλάβη νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στο μεταξύ, κραυγή αγωνίας για την υγεία του εκφράζουν συγκρατούμενοί του, βλέποντας τον 32χρονο σχεδόν από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου να έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Ο λόγος; Όπως αναφέρει ο ίδιος, να αποδείξει ότι είναι αθώος.

«Είμαι παράνομος μετανάστης και με έφεραν ως καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος έφυγε με βάρκα και μας παράτησε στη θάλασσα. Είχα πληρώσει 9 χιλιάδες δολάρια μέσω Τουρκίας για να πάω Ιταλία. Διαμένω στην Περσία κι έχω γυναίκα και παιδί, ενώ έχω απασχολήσει τις Αρχές της χώρας μου εξαιτίας πολιτικών ζητημάτων...».

Ο 32χρονος με καταγωγή, όπως τονίζει, κούρδικη και ιρανική έχει ένα κοριτσάκι 6 ετών. Πίστευε πως θα συναντούσε μια καλύτερη ζωή σε ένα άλλο μέρος εκτός της χώρας του και πως θα κατάφερνε στη συνέχεια να πάρει και τη γυναίκα του και το παιδί του μαζί. Όμως, όπως ο ίδιος εξομολογείται στους συγκρατούμενούς του, βρέθηκε τελικά στην "κόλαση" με κατηγορίες βαριές για αδικήματα που ποτέ δε διέπραξε.

Όπως αναφέρει μέσω συγκρατουμένων του, που μίλησαν στη "Νέα Κρήτη", το μόνο αδίκημα που διέπραξε ήταν ότι «περπάτησα 6 ώρες με τα πόδια για να περάσω τα σύνορα της χώρας μου, έμεινα επί δυόμισι μήνες σε σπίτι της Κωνσταντινούπολης με άλλους λαθρομετανάστες, ταξίδεψα περίπου μια εβδομάδα ευρισκόμενος στο υπόγειο του καραβιού και πλήρωσα τόσα πολλά χρήματα για να καταλήξω τελικά στη φυλακή, όπου μου λένε ότι θα με αφήσουν ελεύθερο και όμως συνεχίζω να παραμένω κρατούμενος».

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News