default-image

ΟΕΝΓΕ: Τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων

Υγεία
ΟΕΝΓΕ: Τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα χθες το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ από τα 65 στα 67 έτη του βίου τους. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιλαμβανόμενοι πως τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων, ούτε πεδίο κομματικών εκδουλεύσεων, αλλά φυτώρια γνώσης και μηχανισμούς παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Η τροπολογία, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, εξυπηρετεί την παραμονή γιατρών του ΕΣΥ που συμπλήρωσαν ήδη τα 65 έτη μέχρι τα 67, προκειμένου να μην αδειάσουν ολοσχερώς τα Νοσοκομεία από γιατρούς, μιας και την τελευταία τριετία αποχώρησαν συνταξιοδοτούμενοι 2.163 γιατροί χωρίς να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη. Ούτε καν οι προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από εποχής Αβραμόπουλου δεν έχουν ολοκληρωθεί!

Ο κ. Γρηγοράκος βέβαια δεν κόπτεται για προσλήψεις, αλλά για ρουσφέτια στον κύκλο των ημετέρων του, ρουσφέτια που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει μέσω του φαύλου νομοσχεδίου που κατέθεσε προ μηνός και τώρα επανέρχεται δριμύτερος, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει κι εκείνος δυνατότητα να νομοθετεί.

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών που υπηρετούν στα δημόσια συστήματα υγείας βρίσκεται στα 65 έτη κατ΄ ανώτατο όριο. Τουναντίον η χώρα μας θεσπίζει όριο τα 67, με αποτέλεσμα να κρατά στο ΕΣΥ το γερασμένο δυναμικό και να διώχνει στην ξενιτιά τους νέους γιατρούς.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιλαμβανόμενοι πως τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων, ούτε πεδίο κομματικών εκδουλεύσεων, αλλά φυτώρια γνώσης και μηχανισμούς παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News