default-image

Εξαιρετικά επικίνδυνος ο κόμβος Σκαλανίου

Κρήτη
Εξαιρετικά επικίνδυνος ο κόμβος Σκαλανίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον κόμβο Σκαλανίου ο κάτοικος της περιοχής Αριστείδης Παπαδάκης, που έστειλε σχετική επιστολή στην Τροχαία, έχοντας προβληματιστεί από το πλήθος τροχαίων στον κόμβο.

Το κείμενο της επιστολής του κ. Παπαδάκη - που κοινοποιείται και στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, έχει ως εξής:

"Κύριοι,  όλοι γνωρίζουμε την συχνότητα και το πλήθος των συγκρούσεων στον κόμβο Σκαλανίου, ορισμένες από τι οποίες είναι  θανατηφόρες.

Θα παρακαλούσα να κινητοποιήσετε  τους κατάλληλους - αρμόδιους ώστε να γίνει έλεγχος στον χρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο.    Οχήματα ερχόμενα από την κατεύθυνση των Πεζών  προς το Ηράκλειο εξαιτίας του σύντομου «Κιτρινο»  συγκρούονται  με οχήματα που στρίβουν προς Σκαλάνι.  Ο ένας δεν έχει επαρκή χρόνο να φρενάρει (σε ευθύ δρόμο που αναπτύσσονται ταχύτητες)  , ενώ ό άλλος έχει ήδη πράσινο για να στρίψει.    Δεν αναφέρομαι ούτε παραπονιέμαι για ασυνείδητους οδηγούς που διέρχονται με Κόκκινο  ,  αναφέρομαι  για τους οδηγούς που εμπλέκονται σε ατυχήματα εξαιτίας του κακού χρονισμού των σηματοδοτών.

Ένα δεύτερο σημείο στο οποίο γίνονται σφοδρότατες συγκρούσεις είναι ο κόμβος Καλλιθέα - Βιομηχανική περιοχή.    Ο Φωτεινός σηματοδότης με βέλος προ της Βιομηχανική είναι τοποθετημένος στο κέντρο του δρόμου ψηλά δίπλα στον σηματοδότη για την ευθεία πορεία.  Ο οδηγός που έρχεται από Ηράκλειο προς Πεζά βλέπει πράσινο πάνω από τον κέντρο του δρόμου και εάν δεν προσέξει το βέλος μέσα στο πράσινο συνεχίζει ευθεία συγκρουόμενος με αυτούς που στρίβουν από Πεζά για Καλλιθέα.

Παρακαλώ να δώσετε την  προσοχή σας στο σύντομο αυτό σημείωμα και να διενεργήσετε τα απαραίτητα για έλεγχο και διόρθωση.

Με εκτίμηση  Παπαδάκης  Αριστείδης"

(φωτο αρχείου με ένα από τα πολλά τροχαία στον κόμβο)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News