Ειδήσεις

Οι Γερμανοί βλέπουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος

Παρότι εκφράζονται πολλαπλές ανησυχίες στην εγχώρια τουριστική αγορά ως προς τις επιπτώσεις μιας πολιτικής και οικονομικής αναταραχής στον τουρισμό, τα ...μαντάτα από την Εσπερία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Τουλάχιστον η γερμανική αγορά όχι απλώς σκοπεύει... να τιμήσει την Ελλάδα (και τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών που είναι η Κρήτη) αλλά θα παρουσιάσει και αύξηση το 2015 σε σχέση με το 2014, το οποίο ήταν ήδη μια εξαιρετικά καλή χρονιά.

Για την "δύσκολη" γερμανική αγορά, το 2014 ήταν πολύ επιτυχημένο, όπως αναφέρει η  Deutsche Welle, για την οποία φετινός νικητής στην επιλογή προορισμών από Γερμανούς τουρίστες είναι η Ελλάδα. «Καμία άλλη χώρα δεν σημείωσε μεγαλύτερη αύξηση το 2014», δηλώνει ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ, πρόεδρος της DRV, του μεγαλύτερου γερμανικού συνδέσμου τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικών γραφείων. Βάση των στοιχείων της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας 2.060.000 τουρίστες πέταξαν από τη Γερμανία προς την Ελλάδα την περίοδο Απριλίου - Οκτωβρίου 2014. Πρόκειται για μια αύξηση 18,6% σε σχέση με το 2013 (1.860.000).

Η ανοδική τάση αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και το 2015. Όλοι οι μεγάλοι γερμανικοί τουρ οπερέιτορ έχουν διευρύνει τις προσφορές τους για την Ελλάδα. Μάλιστα η TUI διαθέτει για τον επόμενο χρόνο 10% περισσότερες αεροπορικές θέσεις στις πτήσεις για την Ελλάδα από ότι φέτος. Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί είναι τα νησιά, προπαντός η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως.

Η Ελλάδα σημειώνει αυτή τη θεαματική αύξηση τουριστών από την Γερμανία παρά την ανάκαμψη του τουρισμού στην Αίγυπτο. Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν σταθερές. Ίσως όμως η εξήγηση να είναι πιο κοινότυπη και να ισχύει αυτό που πιστεύει το στέλεχος της μεγάλης τουριστικής επιχείρησης DER Touristik, Ρενέ Χέρτσογκ: «Οι γερμανοί απλώς αποθύμησαν την Ελλάδα».

Βεβαίως δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει όταν οι Έλληνες ξενοδόχοι θα αρχίσουν να ανεβάζουν τις τιμές, συνέπεια της αύξησης του ΦΠΑ στο 13%, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση μετά τη σχετική απαίτηση της Τρόικας.

Σχόλια