Ειδήσεις

Ραντεβού όλοι στο κέντρο σήμερα

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά του Ηρακλείου, με εκατοντάδες πολίτες να κατεβαίνουν στο κέντρο και με αρκετούς από αυτούς να προχωρούν σε αγορές, "ζεσταίνοντας" τα ταμεία των εμπόρων. Σήμερα Κυριακή και με βάση το εορταστικό ωράριο τα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ όπως έχει ήδη αποφασιστεί και την ερχόμενη Κυριακή όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν τις αγορές τους, τους δίνεται μία ακόμη ευκαιρία να το πράξουν, καθώς η αγορά θα είναι επίσης ανοιχτή, όπως αποφάσισε πρότινος ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο πολύ καλός καιρός με τις ιδιαίτερα υψηλές και ασυνήθιστα για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες, το εορταστικό κλίμα και οι στολισμένες βιτρίνες παρακίνησαν ήδη από χθες  αρκετούς πολίτες και επισκέπτες να βρεθούν στους εμπορικούς δρόμους του Ηρακλείου, άλλοι για να κάνουν τις αγορές τους και άλλοι να κάνουν έρευνα αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Το γιορτινό κλίμα στην αγορά ενισχύει την καταναλωτική διάθεση, με τους εμπόρους να τονίζουν την ανάγκη στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον εμπορικό κόσμο που ευελπιστεί σε ένα μικρό θαύμα στα ταμεία του.

Επίκεντρο των γιορτινών εκδηλώσεων η πλατεία Ελευθερίας

Με παιδικά χαμόγελα πλημμυρίζει η πλατεία Ελευθερίας η οποία έχει φορέσει τα καλά της, με το παραδοσιακό καραβάκι, το Χριστουγεννιάτικο χωριό, αλλά και δεκάδες παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Στην καρδιά του Ηρακλείου, αυτές τις ημέρες δεν πέφτει καρφίτσα ούτε στις καφετέριες, οι οποίες είναι γεμάτες από κόσμο.

Χρώμα γιορτινό, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν κάθε στιγμή αυτές τις μέρες χαράς και παιχνιδιού.

Πρωί-βράδυ, η πλατεία Ελευθερίας αποτελεί το επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με σύνθημα «Όλος ο Δήμος μια γιορτή».

Στην πλατεία Ελευθερίας ετοιμάζεται ο σάκος του Άγιου Βασίλη από τη δράση παιγνιδομαζέματα, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τραγούδια, κατασκευές, παραμύθια, Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, και όχι μόνο, οι οποίες μεταδίδουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου ξεχνούν έστω και για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και απολαμβάνουν το γιορτινό κλίμα.

Γεωργία Μακάκη Βάλια Μπούη

Σχόλια