default-image

Δουλειά σε ανέργους μέσω 2 νέων προγραμμάτων voucher

Κρήτη
Δουλειά σε ανέργους μέσω 2 νέων προγραμμάτων voucher

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες προοπτικές ανοίγονται για χιλιάδες ανέργους σε όλη τη χώρα από το 2015, καθώς "ξεκλειδώνουν" δυο ακόμη προγράμματα εισόδου στην αγορά εργασίας, τα λεγόμενα voucher, τα οποία αφορούν συνολικά 15.000 νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι τα μεγάλα "θύματα" της ανεργίας, καθώς σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος στην Ελλάδα.

Το πρώτο αφορά 7.000 ανέργους πτυχιούχους πανεπιστημίων και ΤΕΙ ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών και στη συνέχεια θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με την πρακτική άσκηση των ωφελούμενων να είναι διαρκείας 832 ωρών.

Όπως δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" ο διευθυντής του ΚΕΚ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Μιχάλης Καθαράκης, το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα ανοίξει στις 22 Δεκεμβρίου και θα κλείσει στις 14/1/2015 εφόσον δε δοθεί σχετική παράταση, ενώ η υλοποίησή του εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

«Προγράμματα στην κατηγορία voucher αποτελούν μια ελπίδα για τους νέους ανέργους. Η κατάρτιση αφορά τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως σε θέματα μηχανογράφησης, υποστήριξης γραφείου, διοίκηση επιχειρήσεων, δεξιότητες τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίας κ.ά. Σε ό,τι αφορά στα κριτήρια επιλογής είναι ο βαθμός κτήσης πτυχίου, η ηλικία υποψηφίου, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα και ο χρόνος της ανεργίας».

Από το νέο έτος θα "τρέξει" ένα ακόμη πρόγραμμα το οποίο αφορά νέους ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα κάνουν πρακτική σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν ή ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Καθαράκη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 8.000 ανέργους, ενώ δικαιούχος είναι το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το οποίο έχει κληθεί από το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

«Σύντομα θα προκηρυχθεί, οπότε θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Καθαράκης.

Πάντως για τα προγράμματα voucher υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εκατοντάδες κρητικές επιχειρήσεις. Όπως μας είπε ο κ. Καθαράκης, περισσότερες από 800 επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για προσωπικό, με τη σχετική λίστα στο μητρώο των επιχειρήσεων να διευρύνεται συνεχώς.

«Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις, ενημερώνουμε τους ωφελούμενους των προγραμμάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού, πριν προχωρήσουν στην τελική τους επιλογή», επισήμανε ο ίδιος, ο οποίος επίσης γίνεται δέκτης της απόγνωσης και της απελπισίας εκατοντάδων νέων ανθρώπων που αναζητούν οποιαδήποτε εργασία και σε οποιοδήποτε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News