Ειδήσεις

Το αδιαχώρητο στο κέντρο του Ηρακλείου

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά του Ηρακλείου, με εκατοντάδες πολίτες να κατεβαίνουν στο κέντρο και με αρκετούς από αυτούς να προχωρούν σε αγορές, "ζεσταίνοντας" τα ταμεία των εμπόρων.

Ο καλός καιρός, το εορταστικό κλίμα και οι στολισμένες βιτρίνες παρακίνησαν αρκετούς πολίτες και επισκέπτες να βρεθούν στους εμπορικούς δρόμους του Ηρακλείου, άλλοι για να κάνουν τις αγορές τους και άλλοι να κάνουν έρευνα αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων.

Το γιορτινό κλίμα στην αγορά ενισχύει την καταναλωτική διάθεση, με τους εμπόρους να τονίζουν την ανάγκη στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον εμπορικό κόσμο που ευελπιστεί σε ένα μικρό θαύμα στα ταμεία του.

Επίκεντρο των γιορτινών εκδηλώσεων η πλατεία Ελευθερίας

Με παιδικά χαμόγελα πλημμυρίζει η πλατεία Ελευθερίας η οποία έχει φορέσει τα καλά της, με το παραδοσιακό καραβάκι, το χριστουγεννιάτικο χωριό αλλά και δεκάδες παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Στην καρδιά του Ηρακλείου, δεν πέφτει καρφίτσα ούτε στις καφετέριες, οι οποίες είναι γεμάτες από κόσμο.

Χρώμα γιορτινό, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν κάθε στιγμή αυτές τις μέρες χαράς και παιχνιδιού.

Πρωί-βράδυ, η πλατεία Ελευθερίας αποτελεί το επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με σύνθημα «Όλος ο Δήμος μια γιορτή».

Στην πλατεία Ελευθερίας ετοιμάζεται ο σάκος του Άγιου Βασίλη από τη δράση παιγνιδομαζέματα ενώ το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τραγούδια, κατασκευές, παραμύθια, χριστουγεννιάτικες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, και όχι μόνο, οι οποίες μεταδίδουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πολίτες και επισκέπτες του Ηρακλείου ξεχνούν έστω και για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και απολαμβάνουν το γιορτινό κλίμα.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια