default-image

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Κόσμος
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τραυματίες ήταν η επίθεση των ισραηλινών αεροπλάνων το πρωί του Σαββάτου σε στόχους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου μάλιστα νωρίτερα είχε εκτοξευτεί ρουκέτα. Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή από την κατάπαυση του πυρός τον Αύγουστο, έπειτα από έναν πόλεμο 50 ημερών ανάμεσα στα δύο μέρη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως η επίθεση δεν είχε θύματα.

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ βομβάρδισε βάση της Χαμάς στην περιοχή Χαν Γιουνίς, με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχη Πίτερ Λέρνερ, να αναφέρει σε ανακοίνωση πως «η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για την επίθεση εναντίον του Ισραήλ» και πως «θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτή».

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, την Παρασκευή μία ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Γάζα και έπεσε σε αλάνα στο νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές ή θύματα.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είναι το τρίτο σοβαρό επεισόδιο μετά το τέλος των μαχών μεταξύ των δύο πλευρών, το περασμένο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι Χαμάς και Ισραήλ υπέγραψαν στις 26 Αυγούστου με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου μια κατάπαυση του πυρός που έβαλε τέλος σε 50 ημέρες πολέμου που στοίχισαν τη ζωή σε 2.140 Παλαιστινίους και 73 Ισραηλινούς. Οι περισσότεροι των Ισραηλινών νεκρών ήταν στρατιώτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News