default-image

Γιορτινό… σκουπιδαριό στο κέντρο του Ηρακλείου

Κρήτη
Γιορτινό… σκουπιδαριό στο κέντρο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η πόλη θα έπρεπε να έχει φορέσει τα γιορτινά της. Το κέντρο του Ηρακλείου θα έπρεπε να δείχνει το ωραιότερό του πρόσωπο και να αποτελεί πραγματικά στολίδι, αλλά αντ' αυτού συναντάμε εικόνες που απογοητεύουν.

Μεσημέρι Παρασκευής, στο κεντρικότατο πάρκο Θεοτοκόπουλου, μια εικόνα έλλειψης σεβασμού προς ντόπιους και επισκέπτες σοκάρει. Σε μια από τις εισόδους του πάρκου, ακριβώς απέναντι από τον ΟΤΕ, μέσα αλλά και έξω από το πάρκο, τα σκουπίδια ήταν βουνό.

Ξέχειλοι οι πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων και γύρω από αυτούς γεμάτος ο χώρος από μαύρες και μπλε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών, που είχαν αφήσει στο έδαφος συμπολίτες μας. Μισό μέτρο παραδίπλα ένας κάδος σπασμένος, που εγκαταλείφθηκε τελείως. Το σκηνικό, που βρίσκεται σε απόστασης αναπνοής από τις καφετέριες, οι οποίες ήταν κατάμεστες από κόσμο, μικρούς και μεγάλους, συμπλήρωνε ένας σωρός από χαρτόκουτες.

Οι χαρτόκουτες δεν παραπέμπουν σε οικιακά απορρίμματα, αλλά αντίθετα σε σκουπίδια που προέρχονται από καταστήματα. Ωστόσο, τόσο ο Δήμος Ηρακλείου όσο και οι καταστηματάρχες θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί, τουλάχιστον αυτές τις μέρες. Τις μέρες που περιμένει η αγορά να ανακάμψει και οι καταναλωτές να κατέβουν στο κέντρο μαζικά, λόγω και του εορταστικού ωραρίου, που βρίσκεται σε ισχύ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται το κέντρο για να νιώσουν στιγμές ξενοιασιάς και χαλάρωσης, να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και σίγουρα όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με φόντο τα σκουπίδια...

Αψυχολόγητη ενέργεια...

Κι ενώ στην πλατεία Ελευθερίας το εορταστικό κλίμα μετά και τη φωταγώγηση του καραβιού έχει αρχίσει να ζεσταίνεται, ασυνείδητος συμπολίτης μας βαρέθηκε να περπατήσει στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων και άφησε μια σακούλα γεμάτη με σκουπίδια στο πιο ακατάλληλο σημείο.

Η εναπόθεση των σκουπιδιών έγινε δίπλα από καλάθι απορριμμάτων, μπροστά στην είσοδο της Πύλης Αγίου Γεωργίου.

Ιωάννα Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News