Ειδήσεις

Τι είπε στον εισαγγελέα ο Γ. Αποστολόπουλος

Το κατώφλι του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου πέρασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ως ύποπτος για δωροδοκία βουλευτή, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη. Ο κ. Αποστολόπουλος, που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργήματος που αφορά δωροδοκία βουλευτή, προσήλθε στον εισαγγελέα συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Παύλο Σαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης τού είπε πως είναι ανοιχτός στο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προσθέτοντας όμως: «Αλλά να έχουμε και κάτι». Ο κ. Αποστολόπουλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμπλήρωσε πως πρόθεσή του ήταν να δοκιμάσει το βουλευτή για να δει μέχρι πού ήταν διατεθειμένος να φτάσει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος συμπλήρωσε πως είναι προσωπικός φίλος του κ. Χαϊκάλη και πως έχει αρκετές συζητήσεις μαζί του για οικονομικά, πολιτικά και προσωπικά ζητήματα.

Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελέα ότι κανείς δεν κρύβεται από πίσω του και ότι όλο αυτό έγινε αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία. Τέλος, φέρεται να δήλωσε ότι και ο ίδιος ήταν έτοιμος να προσκομίσει το δικό του υλικό στον εισαγγελέα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του τόνισε πως δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη για τον πελάτη του.

Υπογράμμισε πως ο πελάτης του παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως σημείωσε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ. Σε ανακοίνωσή τους, πάντως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουν πως στις εισαγγελικές Αρχές έχουν παραδοθεί «πρωτογενείς πηγές» με «αμοντάριστο υλικό».

Ο δικηγόρος του κ. Αποστολόπουλου συμπλήρωσε πως κατά την κατάθεση 2,5 ωρών δόθηκαν στοιχεία για όλα τα ερωτήματα των εισαγγελέων.

«Κατέθεσε την αλήθεια. Το πολιτικό και ποινικό θέμα το έχει ο κ. Χαϊκάλης. Τα βίντεο είναι μονταρισμένα. Οι διάλογοι έγιναν για να φανεί η ηθική υπόσταση του κ. Χαϊκάλη», είπε ο κ. Σταράκης.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Κυριακή θα κληθούν για κατάθεση στην Εισαγγελία Εφετών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης.

Στο πλαίσιο της έρευνας πιθανολογείται ότι μπορεί να κληθεί να καταθέσει και ο κ. Λάκης Λαζόπουλος (σύμφωνα με το βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη, το αμοντάριστο υλικό παρέλαβε ομάδα τεχνικών που είναι της εμπιστοσύνης του κ. Λαζόπουλου και το επεξεργάστηκε).

Εισαγγελία: «Τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα»

Παράλληλα, η Εισαγγελεία Εφετών Αθηνών, σε ανακοίνωσή της την οποία υπογράφει ο προϊστάμενός της, εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, τονίζει πως «με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ, ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.

Στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δε γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου.

Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».

Διέψευσε ο Γ. Αποστολόπουλος

Την Παρασκευή, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος από κοινού με τον Παύλο Χαϊκάλη, ο κ. Αποστολόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση διέψευσε την εμπλοκή του και έκανε λόγο για μηχανορραφίες, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Χαϊκάλη για θεατρινισμούς.

Αρνήθηκε να δει το βίντεο η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να συζητήσει τα θέματα που ανέκυψαν μετά τις καταγγελίες Καμμένου-Χαϊκάλη περί επιχείρησης χρηματισμού ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Επιτροπή είχε εγκατασταθεί σύστημα προβολής για το ενδεχόμενο που αποφασιζόταν να παρουσιαστεί ενώπιον των μελών της Επιτροπής το βιντεοσκοπημένο υλικό, ωστόσο τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην προβληθεί τελικά το επίμαχο DVD που εμφανίζει τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιώργο Αποστολόπουλο.

Την πρόταση για μη προβολή εισηγήθηκε στη συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 του Σαββάτου, ο κ. Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) καθώς αποτελεί προϊόν εγκλήματος αλλά κυρίως γιατί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επέλεξε να μη στείλει όλο το υποκλαπέν υλικό αλλά μονταρισμένο απόσπασμά του. Υπέρ της πρότασης τάχθηκε η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ ενώ υπέρ της προβολής η κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης της Χ.Α. και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) ζήτησε την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας καθώς, όπως είπε, «η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών. Όλα αυτά είναι αποκρουστικά και εντελώς ξένα από το λαό ο οποίος αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα».

Εντωμεταξύ, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη θα δει ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά στάδια του φακέλου Χαϊκάλη αλλά και να της ζητήσει την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση της υπόθεσης που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα βουλευτές-μέλη της Επιτροπής υπογράμμιζαν την ανάγκη να συζητηθούν και οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις Βουδούρη και Παραστατίδη.

Ερώτηση από τους ΑΝΕΛ για τη μήνυση μετά τις δηλώσεις Χαϊκάλη

Ερώτηση στον πρωθυπουργό, με την οποία τον κατηγορεί για «επιλεκτική σιωπή σε ποινικές υποθέσεις αλλοίωσης του πολιτεύματος, όπως η υπόθεση Μπαλτάκου, κατέθεσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Όπως αναφέρει η βουλευτής στην ερώτηση, «μετά τη δημοσιοποίηση τον περασμένο Απρίλιο του γνωστού βίντεο Μπαλτάκου που τον ενέπλεκε ευθέως σε υπόθεση αλλοίωσης του πολιτεύματος ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη».

Η κ. Χρυσοβελώνη καλεί τον κ. Σαμαρά να απαντήσει γιατί δεν έχει υποβάλει καμία απολύτως μήνυση επί 9 ολόκληρους μήνες για την υπόθεση Μπαλτάκου αλλά μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο Αποστολόπουλου, που επίσης, όπως αναφέρει, τον εμπλέκει σε υπόθεση αλλοίωσης του πολιτεύματος, ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Σχόλια