Ειδήσεις

Με δύο γιατρούς έμεινε η Β' Παθολογική του Βενιζελείου

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με μια από τις πλέον ζωτικές για τη λειτουργία του κλινικές, τη Β' Παθολογική, να κινδυνεύει να μείνει από γιατρούς!

Η συνέχιση της πολιτικής περιστολής των δαπανών έχει ως αποτέλεσμα να μην αντικαθίστανται οι γιατροί που φεύγουν ή συνταξιοδοτούνται και το αποτέλεσμα είναι η κλινική να έχει μείνει πλέον με δύο μόνο ειδικευμένους γιατρούς, όπως καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Είναι γνωστές οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συνεχώς επιδεινώνονται. Σε πολλές περιπτώσεις όμως τα κενά που έχουν δημιουργηθεί είναι τόσο μεγάλα, που αδυνατούν κάποια τμήματα να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν. Τους τελευταίους μήνες η Β' Παθολογική Κλινική του Βενιζελείου λόγω συνταξιοδοτήσεων είναι σοβαρά υποστελεχωμένη σε ειδικευμένους ιατρούς. Παρά τις επίμονες εκκλήσεις των ιατρών εδώ και ένα χρόνο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ για έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος δεν έχει γίνει καμιά μέριμνα εκτός από αμέτρητες υποσχέσεις. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το μήνα να μένουν μόνο δύο (!) ειδικευμένοι ιατροί από τους επτά που ήταν μέχρι πριν ενάμιση χρόνο.

Με τις συνθήκες αυτές είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί ο φόρτος των εφημεριών, των εξωτερικών ιατρείων (προγραμματισμένων ραντεβού) και παράλληλα η φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών. Ο κίνδυνος πλέον το Βενιζέλειο να μην μπορεί να εφημερεύσει για παθολογικά περιστατικά ή ακόμα και να κλείσει η Παθολογική Κλινική είναι κάτι περισσότερο από ορατός».

Σχόλια