default-image

Καμμένος: Αυτός προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη

Ελλάδα
Καμμένος: Αυτός προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Πάνο Καμμένο και το βουλευτή που φέρεται να δέχτηκε τις προσπάθειες δωροδοκίας.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι τα σχετικά βίντεο μαζί με όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί ήδη στον πρόεδρο της Βουλής καθώς και στον υπουργό Δικαιοσύνης και περιμένει απ' αυτούς να τα δώσουν στη δημοσιότητα. Εφόσον αυτό δε γίνει - είπε ο κ. Καμμένος - μέχρι την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προχωρήσει ο ίδιος στην δημοσιοποίηση ανεξαρτήτως νομικών συνεπειών.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο άνθρωπος που προσέγγισε το βουλευτή των ΑΝΕΛ δήλωνε στέλεχος της Deutsche Bank. Μάλιστα είπε πως τον είχε γνωρίσει μέσω του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τόνισε πως ο μεσάζων δήλωνε και σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Είπε πως το πρώτο ραντεβού έγινε στο ξενοδοχείο "Πλάζα", όπου ο μεσάζων επί μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πάνος Καμμένος είπε πως κατέγραψαν τη συνάντηση και στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.

Από το υλικό από την κάμερα-ρολόι που είχαν οι ΑΝΕΛ ενημέρωσαν τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι-κάμερα που έφερε τη δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο.

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως στην πρώτη συνάντηση «είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε τη μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις και έτσι κανονίστηκε και δεύτερη συνάντηση. «Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι τη συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Έχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό.

Το πρωτογενές υλικό είναι στην Εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα».

Ο κ. Καμμένος είπε πως επειδή υπάρχουν νομικά ζητήματα δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το οπτικό υλικό, ωστόσο είπε πως θα τα στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου εκείνοι να ενημερώσουν τους αρχηγούς των κομμάτων και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη να αποφανθεί αν θα δημοσιοποιηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News