Ειδήσεις

Τρόφιμα σε 80 οικογένειες της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης

Τρόφιμα μακράς διάρκειας και νωπά προϊόντα (κοτόπουλο και τυρί) διανεμήθηκαν την Πέμπτη 18/12/2014 στο κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου σε 80 αδύναμες οικογένειες της ομώνυμης συνοικίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στα πλαίσια του οποίου έγινε η διανομή, διαχειρίζεται ο πιστοποιημένος φορέας του Κέντρου  Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδων", που έχει αναλάβει την υλοποίηση προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο διαχειρίζεται ο Ηρακλειώτης υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μαζί με τους παραπάνω συνεργάζεται, σε συνοικιακό επίπεδο, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης συνοικίας του Ηρακλείου, ο οποίος, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προσπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει να είναι «κοντά στον ανθρώπινο πόνο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή», και δε χάνει τις ευκαιρίες που του δίνονται να συνεργάζεται «μέσα από προγράμματα με τους τοπικούς φορείς αλλά και με τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην πόλη μας για το σκοπό αυτό».

Διανομή συσσιτίου

Μάλιστα, μετά τις γιορτές, θα ξεκινήσει και η διανομή συσσιτίου για 80 κατοίκους της συνοικίας Αγίας Αικατερίνης και για ολόκληρο το 2015, με βάση τις λίστες που έχουν ήδη καταρτιστεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο, έπειτα από έλεγχο. Η ημερομηνία έναρξης της διανομής των συσσιτίων θα ανακοινωθεί έγκαιρα, μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.psaa.gr.

Στην ανακοίνωσή του δε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασ. Κεγκέρογλου και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδων", «για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης, να στηρίζει, να οργανώνει και να υλοποιεί παρόμοιες δράσεις σε επίπεδο συνοικίας».

Τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2015 εύχεται «Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με ευτυχία, χαρά και ευλογία.

Σχόλια