default-image

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της ανήλικης

Κρήτη
Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της ανήλικης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαταρκτική εξέταση έχει διατάξει η εισαγγελέας Ανηλίκων Ηρακλείου για την υπόθεση της 11,5 ετών Μαρίας που έγινε μητέρα την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας άφωνη και σοκαρισμένη την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που ανατέθηκε ήδη στο Γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου αφορά τόσο στην αποπλάνηση του ανήλικου κοριτσιού, όσο και την παραμέληση της εποπτείας του, η οποία ουσιαστικά έφερε τη μικρή Μαρία στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Η δίωξη που άσκησε η κ. Πολιτάκη καλύπτει τόσο την περίπτωση πατέρας του βρέφους που ήρθε στον κόσμο να είναι όντως ο 17χρονος εξάδελφος της ανήλικης, είτε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο προκύψει στη πορεία της προανάκρισης.   

Θα νοσηλευτεί μέχρι τη Δευτέρα η ανήλικη μητέρα

Η μόλις 11,5 ετών μητέρα παραμένει υπό τη φροντίδα του προσωπικού της Μαιευτικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. Η εισαγγελική παραγγελία, που έχει φτάσει στα χέρια του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκου Χαριτάκη, τηρείται κατά γράμμα και προβλέπει την παραμονή της ανήλικης μητέρας στην κλινική μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε η ίδια θα λάβει εξιτήριο.

Η παράταση της νοσηλείας της γίνεται κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς εξαιτίας της σπανιότητας της περίπτωσης της μικρής Μαρίας όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω της. Στο πλευρό της βρίσκονται τόσο η ψυχολόγος όσο και η κοινωνική λειτουργός, οι οποίες προσπαθούν να τη βοηθήσουν να συνειδητοποιήσει τη ριζική αλλαγή που σηματοδοτεί στην παιδική ζωή της ο ερχομός της κόρης της.

Στο ΠΑΓΝΗ θα παραμείνει το νεογέννητο

Η παραγγελία της εισαγγελέως Ανηλίκων αφορά και στην προσωρινή φιλοξενία του μωρού στη Νεογνολογική Κλινική. Το έγγραφο προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά πως δε θα μετακινηθεί από εκεί αν στο μεταξύ δε ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη φιλοξενία του νεογέννητου κοριτσιού. Είτε αποφασιστεί να παραδοθεί στη φροντίδα της μητέρας και της γιαγιάς του, είτε να παραμείνει μέχρι την ενηλικίωση της Μαρίας σε κάποιο ίδρυμα.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News