default-image

"Δείχνει" την ΕΠΟ για τις χαμένες επιχορηγήσεις

Κρήτη
"Δείχνει" την ΕΠΟ για τις χαμένες επιχορηγήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να διατεθούν «άμεσα στα ερασιτεχνικά σωματεία οι επιχορηγήσεις που εγκρίθηκαν προς την ΕΠΟ από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού» ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, «δεδομένου ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα αφού η ΕΠΟ είναι φορολογικά μη ενήμερη».

Με την Υπουργική Απόφαση 27961/2-9-2014 του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού εγκρίθηκε η επιχορήγηση προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 1.434.100 € για την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης προκειμένου να διατεθούν μέσω ΕΠΣ τακτικές επιχορηγήσεις σωματείων έτους 2014 τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης, «με υπαιτιότητα της διοίκησης ΕΠΟ χάνεται η επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου μέσω των Ενώσεων, καθώς η διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Αν και η ΕΠΟ με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού είχε ρητά δεσμευτεί ότι "η υποχρέωση παρακράτησης του 30% της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα εκπληρωθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας από ίδια έσοδα έτσι ώστε να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν η επιχορήγηση προς το ερασιτεχνικό κομμάτι του ποδοσφαίρου", αντιθέτως, σύμφωνα με έγγραφο της ΙΒ' ΔΟΥ "η ΕΠΟ συνεχίζει να οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων αυτών" και παραμένει φορολογικά μη ενήμερη, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εκταμίευση του ποσού της επιχορήγησης αφού αυτή δεν μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρο για τον σκοπό για τον οποίο αυτή έχει εγκριθεί».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης υπογραμμίζει ότι, «όπως γίνεται αντιληπτό, με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, χάνεται η δυνατότητα εκταμίευσης της κρατικής επιχορήγησης για το 2014 στα ποδοσφαιρικά Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ. Τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιφέρειας, ωστόσο, έχουν περιορισμένα έσοδα και καθίσταται απόλυτη ανάγκη να διατεθούν τα χρήματα που εγκρίθηκαν από το υπουργείο προς την ΕΠΟ στα εκατοντάδες ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και τους χιλιάδες ερασιτέχνες αθλητές και παράγοντες».

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής επισημαίνει στο έγγραφό του ότι για «ακόμη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο το θέμα που έχει απασχολήσει την κοινωνία και τον κόσμο του ποδοσφαίρου για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Είναι καιρός να ξεκινήσει μία συζήτηση για το κατά πόσον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορεί να χειρίζεται τα του οίκου της με απόλυτη νομιμότητα και με τη σειρά της η Πολιτεία να ασκεί πολύ σοβαρό και στενό έλεγχο. Κανένα αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να γίνεται άσυλο ασυδοσίας και παρανομίας».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μη χαθούν οι επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων που εγκρίθηκαν προς την ΕΠΟ και να διατεθούν στο ακέραιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News