default-image

Συνέχεια στην κόντρα Μαριά-Γιούνκερ στην Ευρωβουλή

Κρήτη
Συνέχεια στην κόντρα Μαριά-Γιούνκερ στην Ευρωβουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και νέα αντιπαράθεση Μαριά-Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Έτσι την Τετάρτη 17/12/2014, για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς επιτέθηκε στον Γιούνκερ, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το επονείδιστο χρέος που βαρύνει την πατρίδα μας.

Απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Μαριάς του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κύριε Γιούνκερ, χθες αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας για την παράνομη και ωμή παρέμβασή σας στα εσωτερικά πολιτικά και κομματικά πράγματα της πατρίδος μου, υποστηρίξατε ότι στο όνομα της πολιτικής Ευρώπης και λόγω του ότι είναι γνωστή η πολιτική σας ταυτότητα έχετε δήθεν το δικαίωμα να κάνετε τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι η Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλει στην Επιτροπή τήρηση πολιτικής ουδετερότητας.

Επιτέλους, κύριε Γιούνκερ, σεβαστείτε τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάψτε να ενεργείτε σαν εκπρόσωπος των δανειστών.

Σταματήστε, κύριε Γιούνκερ, να ανακατεύεστε στα εσωτερικά της Ελλάδας. Ό,τι και να κάνετε, κύριε Γιούνκερ, δεν μπορείτε να σώσετε τους μνημονιακούς πολιτικούς σας φίλους στην Ελλάδα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η εκστρατεία κινδυνολογίας στην οποία έχετε επιδοθεί το τελευταίο διάστημα εσείς, ο Μοσκοβισί, ο Σόιμπλε και η παρέα του δεν πρόκειται να περάσει. Ο ελληνικός λαός στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα πετάξει έξω από την πατρίδα μας την τρόικα και τους ξένους τοκογλύφους και θα προχωρήσει στη διαγραφή του επονείδιστου χρέους για τη δημιουργία, του οποίου εσείς προσωπικά έχετε ευθύνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News