default-image

Παιδικά χαμόγελα σκόρπισε η φωταγώγηση του καραβιού

Κρήτη
Παιδικά χαμόγελα σκόρπισε η φωταγώγηση του καραβιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ανυπομονησία περίμεναν κυρίως τα μικρά παιδιά τις εορταστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τη φωταγώγηση ,όχι του δέντρου, αλλά του καραβιού που στήθηκε φέτος στην πλατεία Ελευθερίας.

Το σύνθημα δόθηκε από το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και το καραβάκι λούστηκε στο φως σκορπώντας παιδικά χαμόγελα και χαρά σε όσους θέλησαν να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα και βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του Αη Βασίλη που περιμένουν εναγωνίως τα μικρά παιδιά.

H πλατεία Ελευθερίας πάντως πλημμύρισε από κόσμο καθώς έφηβοι, νέοι αλλά και γονείς με τα παιδιά τους που θέλησαν να βιώσουν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Προηγήθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική, χορούς, χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου.

Με χρώμα παράδοσης και χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Συγκεκριμένα αρχικά την ακούστηκε παραδοσιακή μουσική από τα παιδιά-εφήβους μουσικούς Μανόλη Πετράκη, Χάρη Καστελλάκη, Γιώργο Φαρσαράκη και Γιώργο Μπαλτζάκη.

Συμμετείχαν χορευτικές ομάδες παιδιών και εφήβων του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης".

Τη σκυτάλη πήραν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως και το εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την Ομάδα Ενηλίκων του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Αετογιάννης" με τραγούδια, χορούς, κάλαντα και δρώμενα των παραδοσιακών Χριστουγέννων της παλιάς Κρήτης. Συνοδεύει το συγκρότημα "Μουσικοί χρονοναύτες".

Της Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News