default-image

Η κρίση χτυπά τα περίπτερα του Ηρακλείου

Κρήτη
Η κρίση χτυπά τα περίπτερα του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ένα πίσω από το άλλο κλείνουν τα περίπτερα στο Ηράκλειο, με την οικονομική κρίση όπως λένε οι επαγγελματίες να τους έχει βυθίσει στο απόλυτο κενό. Σε ένα ποσοστό που πλησιάζει το 40%, περίπτερα του Ηρακλείου έχουν βάλει λουκέτο, με τους πρώην περιπτερούχους από τη μία στιγμή στην άλλη να παίρνουν το δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας, αφού δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να κρατήσουν ανοιχτά τα περίπτερά τους.

Κλειστά περίπτερα παρατηρούνται ακόμη και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, με την πρόεδρο του Συλλόγου να επισημαίνει σε απόλυτο τόνο ότι η φορολογία και από την άλλη τα τσουχτερά πρόστιμα από τη δημοτική Αρχή έδωσαν μέσα στο 2014 το τελειωτικό χτύπημα.

Σε σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, οι περιπτερούχοι ζήτησαν από τη δημοτική Αρχή, εφόσον το επιτρέπει από τον περασμένο Απρίλιο ο νόμος, να επανακαθοριστούν σημεία δημιουργίας περιπτέρων, τα οποία πλέον θα μπορούν να έχουν, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, διαφορετική όψη και να καταλαμβάνουν μεγαλύτερη έκταση για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των περιπτερούχων αλλά και των πολιτών.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης, «στόχος είναι να υπάρξει όχι μόνο τρόπος να επιβιώσουν οι επαγγελματίες στο χώρο του περιπτέρου, αλλά τα περίπτερα του Δήμου, με ενιαίο σχεδιασμό και κατασκευή, να δίνουν χρώμα συνολικά στην πόλη και τις γειτονιές της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News