default-image

Με Χριστουγεννιάτικο δώρο της τσάντες τροφίμων

Κρήτη
Με Χριστουγεννιάτικο δώρο της τσάντες τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που ίσως θα είναι τα πιο δύσκολα της ζωής τους, δεκάδες άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες έλαβαν 200 τσάντες με τρόφιμα για να κάνουν με αξιοπρέπεια γιορτές. Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων με φορέα υλοποίησης το κέντρο Άγιος Σπυρίδων και πάντα υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, υλοποιείται στις ενορίες Αγίου Στυλιανού από όπου έγινε και η αρχή, Αγίας Αικατερίνης και στην Αλικαρνασσό.  

Το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα και παίρνει και επισήμως σάρκα και οστά- εν μέσω των γιορτών όταν η ανάγκη για αλληλεγγύη είναι ακόμη πιο έντονη- θα έχει και συνέχεια. Και μετά τις γιορτές εξασφαλίζεται συσσίτιο για 200 άτομα δύο φορές την εβδομάδα, που θα απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του κέντρου Άγιος Σπυρίδων Μηνά Καφούση πρόκειται για τα προγράμματα που είχαν ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου. Η διανομή γίνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που έχουν ανάγκη, νέους, άνεργους αλλά και συνταξιούχους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τα δύο προγράμματα του υπουργείου Εργασίας έχουν ως στόχο την ανακούφιση όσων δεν έχουν εξασφαλίσει ούτε τα απαραίτητα για το καθημερινό τραπέζι.

Της Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News