Ειδήσεις

Τα τοπικά κομματικά επιτελεία φουλάρουν για εκλογές

Πυρετό διεργασιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στη Βουλή, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν με βάση τα δεδομένα, ότι η κάλπη μπορεί να μην βρίσκεται χρονικά τουλάχιστον μακριά από την Πρωτοχρονιά.

Σχεδιασμοί και συναντήσεις των τοπικών οργάνων βρίσκονται στο φουλ, με την κομματική μηχανή να έχει πάρει «φωτιά». Τόσο σε επίπεδο Ν.Δ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη των κομμάτων δηλώνουν έτοιμα για εκλογές, με τις συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια και τους υποψήφιους να δίνουν και να παίρνουν. Μπροστά στον τελικό σχεδιασμό της σύνθεσης των ψηφοδελτίων, λίγο πριν σταλούν οι λίστες στα κεντριά του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται τα τοπικά στελέχη, που την ερχόμενη Κυριακή στις συναντήσεις που θα έχουν, μαζί τους θα βρίσκεται και ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Δημήτρης Βίτσας.

Φουλ δουλεύουν οι μηχανές και στα τοπικά κομματικά επιτελεία, με τις εξελίξεις να εκτιμούν πολλοί ότι σε άμεσο χρόνο θα φέρουν και τις εθνικές εκλογές. Σε πυρετώδεις εργασίες τόσο στην Ν.Δ  και το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τα τοπικά στελέχη, με τις συναντήσεις ήδη να έχουν ως αντικείμενό τους, μια πιθανολογούμενη βραχεία προεκλογική περίοδο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν ήδη στη Ν.Δ με τα τοπικά στελέχη εκτός από το σχεδιασμό, να έχουν ήδη καταλήξει σε μια πρώτη προσέγγιση της λίστας των υποψηφίων σε επίπεδο Ηρακλείου όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, που χθες την ώρα που η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής ήταν σε εξέλιξη, προήδρευε σε σύσκεψη κομματικών στελεχών με φόντο τις πρόωρες εκλογές.  

Στο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των υποψηφιοτήτων μένει να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, με τα στελέχη πάντως να δηλώνουν έτοιμα για τις εκλογές. Αν και η λίστα με τους ενδιαφερόμενους οι πληροφορίες λένε ότι μετρά σε επίπεδο Ηρακλείου κάποιες δεκάδες αν όχι περισσότερους από 100, η συζήτηση για τα ονόματα είναι η τελευταία που θα απασχολήσει τα στελέχη, πριν η λίστα φύγει για τα κεντρικά του κόμματος που θα κάνουν και την τελική επιλογή.

Σε ρυθμούς εκλογών κινούνται τα κόμματα και κεντρικά, με επισκέψεις μεγάλων στελεχών προς την περιφέρεια να μην λείπουν. Την Κυριακή στις συναντήσεις που θα γίνουν σε περιφερειακό επίπεδο για το ΣΥΡΙΖΑ, το παρών θα δώσει ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Δημήτρης Βίτσας,,,,,,, ενώ τη  Δευτέρα στις 6 και μισή ανοιχτή πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαχείρισης  κρίσεων της Αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, με ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Σχόλια