default-image

'Εως 1.000 ευρώ θα πληρώνει όποιος ρυπαίνει!

Κρήτη
'Εως 1.000 ευρώ θα πληρώνει όποιος ρυπαίνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαριές καμπάνες έρχονται σε όσους ρυπαίνουν κοινοχρήστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου.  

Κατόπιν απόφασης της δημοτικής Αρχής, που περνά την ερχόμενη Δευτέρα από το Δημοτικό Συμβουλίου, έντεκα επόπτες καθαριότητας πιάνουν και πάλι δουλειά αναφορικά με την επιβολή προστίμων σε όσους δε τηρούν τα όσα προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου και βγαίνουν στο "κυνήγι" όσων παρανομούν εφοδιασμένοι με τα σχετικά "μπλοκάκια".

Τι αφορούν τα πρόστιμα

Ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς τη ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων. Τα πρόστιμα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ρασούλη και βάσει του κανονισμού ξεκινούν από τα 50 ευρώ (για όσους για παράδειγμα πετούν σακούλες με απορρίμματα εκτός κάδων) και φτάνουν τα 1.000 ευρώ για περιπτώσεις όπως η αυθαίρετη ρήψη μπαζών σε δημοτικούς χώρους μετατρέποντας περιοχές σε χωματερές. Εξίσου αυστηρά είναι τα πρόστιμα που αγγίζουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ για τις παραβάσεις όλων των υποχρεώσεων των αδειούχων των λαϊκών αγορών, όπως περιγράφονται στον κανονισμό καθαριότητας.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα διπλασιάζονται σε περιπτώσει που οι παραβάτες πιάνονται να επαναλαμβάνουν την πράξη για την οποία τους είχε επιβληθεί πρόστιμο αρχικά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μέχρι πρότινος η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στη Δημοτική Αστυνομία και με την κατάργησή της δημιουργήθηκε σύμφωνα με το Δήμο ένα μεγάλο κενό ως προς την επιβολή προστίμων που έχουν να κάνουν με παραβάσεις καθαριότητας, Με απόφαση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς ορίστηκαν έντεκα υπάλληλοι (επόπτες και προϊστάμενοι) καθαριότητας να αναλάβουν το δύσκολο έργο της επιβολής προστίμων, με το Δημοτικό Συμβούλιο να καλείται τώρα στις 22 Δεκεμβρίου, οπότε και είναι η νέα συνεδρίασή του, να εκδώσει σχετική απόφαση για την ανάθεση της αρμοδιότητας.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News