Ειδήσεις

Τιμητική βράβευση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη μετεξέλιξη του λιμανιού του Ηρακλείου σε ένα σύγχρονο και κομβικό λιμάνι στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., παράλληλα με την εξωστρεφή στρατηγική που εφαρμόζει, επιχειρεί να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λιμενικών υπηρεσιών και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες και τους επισκέπτες του λιμανιού σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΟΛΗ Α.Ε. και ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλός του, κ. Ιωάννης Μπρας, έλαβαν τιμητική διάκριση στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό "Environmental Awards 2015" κερδίζοντας το "SILVER" βραβείο στην κατηγορία "Port Management - Eco Port - Technologies for Sea Water Renewal".

Παράλληλα, πάνω στο ίδιο πλαίσιο, ο ΟΛΗ προχωράει σε σημαντικές μελέτες και επενδύσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης σημαντικών φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό, αλλά και των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα και γενικά αερίων του θερμοκηπίου. Ήδη, όπως γίνεται γνωστό μέσω ανακοίνωσης, έχει εγκαταστήσει σύγχρονο σύστημα ελέγχου εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης νερού άρδευσης, το οποίο αυξομειώνει την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται για το πότισμα των χώρων πρασίνου, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, ένταση ανέμου, κ.λπ.).

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται, στον τομέα της ενέργειας έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κάλυψη των αναγκών κλιματισμού του επιβατικού σταθμού του λιμένος, έκτασης 2.500 τ.μ., με χρήση συστήματος γεωθερμίας, που θα μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, που στην Κρήτη παράγεται με καύση πετρελαίου.

Με τον ίδιο στόχο έχει ετοιμαστεί μελέτη για τη συνολική αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του λιμένα με αντίστοιχους τύπου LED, η οποία, σύμφωνα με τον ΟΛΗ, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σε διάφορους χώρους του λιμένα έχουν εγκατασταθεί ενημερωτικές και διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες ηλεκτροδοτούνται με την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ.

Για όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. και ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλός του, κ. Ιωάννης Μπρας, διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "Environmental Awards 2015".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, «η διοίκησή του δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθειά της προκειμένου το λιμάνι μας να γίνει ένα ολοκληρωμένο "πράσινο" λιμάνι, που θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων. Με αυτό το πνεύμα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την περαιτέρω ανάδειξη του Ηρακλείου και της Κρήτης σε κάθε τομέα ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του».

Σχόλια