default-image

Ο Σύλλογος Φίλων Καλλιτεχνικού για τα προβλήματα του σχολείου

Κρήτη
Ο Σύλλογος Φίλων Καλλιτεχνικού για τα προβλήματα του σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου αναδείχθηκε την Κυριακή 14-12-2014, μετά από γενική τακτική συνέλευση. Κατά τη διάρκειά της υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ., επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες και διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Μάλιστα, αμέσως μετά τις διεργασίες το νέο Δ.Σ. εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο εκτός από τους σκοπούς του Συλλόγου γίνεται αναφορά στα «προβλήματα που έχουν προκύψει καθώς και στη διατάραξη των σχέσεων αλληλεγγύης  των μελών του σχολείου».

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως εξής: Πρόεδρος αναδείχθηκε η κ. Μαρία Καλουδιώτη, αντιπρόεδρος η κ. Ελευθερία Φιλιππάκη, γραμματέας η κ. Εύη Καρβουνάκη, ταμίας η κ. Κατερίνα Διαμαντάκη, βοηθός ταμία ο κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, και ειδικοί γραμματείς-υπεύθυνοι εκδηλώσεων οι κ. Μανόλης Σαριδάκης και Σάνα Σαρηγιαννίδου.

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή αναδείχθηκαν οι Μαρία Παπαδάκη, Νεκτάριος Μαρίνος και Μαρίνα Σταυρίδου.

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Φίλων Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με τους σκοπούς του συλλόγου μας, "προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του Καλλιτεχνικού Σχολείου, με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο, για την εκπλήρωση της εκπαιδευτικής αποστολής του, η διαφώτιση της κοινωνίας για τα προβλήματά του, καθώς και η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών του σχολείου, του διδακτικού του προσωπικού, του Συλλόγου Γονέων και των μελών του Συλλόγου μας".

Το Σύλλογό μας τον αποτελούν κυρίως απόφοιτοι του σχολείου, παλιοί και νυν καθηγητές, γονείς, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, παράγοντες του τόπου και όποιος κάτοικος του κόσμου θα θελε να προσφέρει στην ενίσχυση της ιδέας του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Στα πλαίσια αυτών των στόχων, δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε στα προβλήματα που έχουν προκύψει καθώς και στη διατάραξη των σχέσεων αλληλεγγύης  των μελών του σχολείου. Μας προβληματίζει έντονα το κλίμα μεταξύ των καθηγητών, μαθητών, γονέων και της διεύθυνσης, καθώς και η μεγάλη διαρροή μαθητών προς άλλα σχολεία.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο τόσα χρόνια απασχολούσε τα ΜΜΕ θετικά και ως πρότυπο .Μας θλίβει  σήμερα που απασχολούν τον Τύπο λεπτομέρειες στραγγαλισμού της ελεύθερης σκέψης που το διακατείχε και οι προσπάθειες προεξοφλητικής υλοποίησης κυβερνητικής πολιτικής που βρίσκουν εφαρμογή από άτομα που ηγούνται του εκπαιδευτικού χώρου τοπικά και πανελλήνια που οδηγούν στη συντριβή  του. Όταν το Καλλιτεχνικό Σχολείο χάνει το χαρακτήρα του με σύμπτυξη τμημάτων στα μαθήματα τέχνης (χορού, εικαστικών, θεάτρου), με πολυπληθή τμήματα, μη εφαρμόζοντας ούτε καν την εγκύκλιο των ΕΠΑΛ αριθμ. Γ2/6098/13-11-2001 Υ.Α. του ΥΠΕΠΘ (ΦΕΚ 1588 Β΄), ορίζουν κατά τη γνώμη μας το θάνατό του. Όταν προκαλούνται ρήξεις, εντάσεις και τόσα άλλα στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, αποδομώντας  τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του, μειώνοντας και συρρικνώνοντας ώρες, οδηγούν σε μαρασμό την τέχνη και το χαρακτήρα των ίδιων των Καλλιτεχνικών σχολείων. Τα σχολεία αυτά ιδρύθηκαν το 2003 με μεγάλες προσδοκίες και απαιτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα τεχνηέντως κάποιοι τα ονομάζουν ακριβά. Ρωτάμε ποιο πράγμα είναι ακριβό, το φαγητό που πια δεν υπάρχει, οι ωρομίσθιοι καθηγητές χορού & κινηματογράφου που  φέτος προσλαμβάνονται μόνο για 8 ώρες ο καθένας; Ή οι καθηγητές θεάτρου που κάθονται τόσον καιρό και δε διδάσκουν τα παιδιά γιατί κάποιοι  ιθύνοντες μπερδεύτηκαν και δεν ξέρουν τι να τους βάλουν να διδάξουν (θέατρο ή κινηματογράφο); Πόσο ακριβοί μπορεί να είναι οι συγκεκριμένοι καθηγητές σε 3 Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας; Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν;

Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή, η προϊσταμένη Αρχή θα πρέπει να επιληφθεί  του όλου θέματος. Να φροντίσει να επαναφέρει το σχολείο στην ηρεμία του.

Δηλώνουμε ως Σύλλογος που προασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου πως θα το προασπιστούμε ως ορίζει ο σκοπός μας. Δε θα μείνουμε αμέτοχοι στην κραυγή αγωνίας των μαθητών του, ούτε σε αυτή του Συλλόγου Γονέων του και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους σε συμπόρευση!

Κάτω τα χέρια από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News