Ειδήσεις

Πώς θα είναι η Ευρώπη αν λιώσουν οι πάγοι

Αλήθεια, αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ενταθεί και προχωρήσει ραγδαία η κλιματική αλλαγή, πώς θα είναι η εικόνα του κόσμου;

Επιστήμονες μελέτησαν τα δεδομένα και δημιούργησαν έναν χάρτη, ο οποίος κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του imgur.

Στο χάρτη αυτό φαίνεται ότι η Ελλάδα θα χάσει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της, αφού θα χαθούν κάτω από τα κύματα τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, την ώρα που η Κρήτη θα χάσει κάποιο μέρος της ακτογραμμής της αλλά γενικά θα παραμείνει σχετικά αλώβητη. Γενικώς η Ελλάδα, λόγω της μορφολογίας της, δε θα "υποφέρει" πάρα πολύ.

Ωστόσο άλλες περιοχές της Ευρώπης κυριολεκτικά θα εξαφανιστούν: η Δανία και η Ολλανδία απλώς... θα πάψουν να υπάρχουν, όπως και ένα σημαντικό μέρος της βορείου Γερμανίας και του Βελγίου. Σημαντικές απώλειες θα έχει και η Ιταλία (η Βενετία μεταξύ αυτών) και η Ισπανία, ενώ πολύ μεγάλη θα είναι η απώλεια για τη Ρωσία. Σημαντικές απώλειες θα έχουν και η Γαλλία και η Βρετανία, ενώ μικρότερες οι σκανδιναβικές χώρες.

Επίσης μεγάλο μέρος των βαλτικών κρατών θα βρεθεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σχόλια