Ειδήσεις

Μαλεβίζι: Ένα βήμα πιο κοντά ο πολεοδομικός σχεδιασμός

Τη σύμβαση ανάθεσης της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαλεβιζίου, - σημαντικό αναπτυξιακό έργο για κάθε περιοχή - προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, υπέγραψε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Πρόκειται για σημαντικό έργο, καθώς από το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό προκύπτουν όλες οι χρήσεις γης (οικιστικές, τουριστικές, δασικές, βιομηχανικές, παραδοσιακές, κ.λπ.), προστατεύεται και αναδεικνύεται η γραφικότητα ολόκληρων περιοχών, οργανώνεται και αναπτύσσεται σωστά ο κοινωνικός ιστός, ενώ είναι προαπαιτούμενο για κάθε ρυμοτομικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ότι «ένα όνειρο πολλών ετών για το Μαλεβίζι, ένα καθολικό αίτημα των κατοίκων του τόπου μας, αρχίζει να υλοποιείται.

Η δημιουργία του Γ.Π.Σ. υπήρξε ένας από τους βασικότερους στόχους μας και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έπειτα από τα πολλά εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, εξαιτίας και  των ιδιαίτερων συνθηκών που ο νόμος του "Καλλικράτη" επέφερε, των πολλών και αδιευκρίνιστων διαδικασιών, τις ενστάσεις, κ.λπ., φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Καλύπτουμε έτσι μια βασική αδυναμία του δήμου μας, αποκτούμε έναν σαφή οδηγό για το μέλλον και μας δίνεται η δυνατότητα να υλοποιήσουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Μαλεβίζι.

Θα ήθελα κλείνοντας να συγχαρώ όλα τα στελέχη του Δήμου μας, υπηρεσιακά και αιρετά, που για μια ακόμα φορά υπερέβαλαν εαυτούς και κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

Σχόλια