default-image

Μ. Βλαχάκης: "Λύσεις εδώ και τώρα στα πρόστιμα αυθαιρέτων"

Κρήτη
Μ. Βλαχάκης: "Λύσεις εδώ και τώρα στα πρόστιμα αυθαιρέτων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύσεις εδώ και τώρα ζητούν οι οικιστές από το Δήμο και την Πολιτεία αναφορικά με την τακτοποίηση και νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους, καθώς οι προθεσμίες που έχουν δοθεί εντός λίγων ημερών.

Μέλη του Συλλόγου Οικιστών, διά στόματος του πρώην προέδρου Μιχάλη Βλαχάκη, επιμένουν πως Δήμος και κεντρικό κράτος μπορούν να βρουν την οδό επίλυσης του θέματος.

Μείωση των προστίμων σε ύψος προσιτό με τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας, με αποτέλεσμα την αθρόα συμμετοχή σε τακτοποιήσεις, προτείνει ο άτυπος τεχνικός σύμβουλος της πρώην διοίκησης, πολεοδόμος Νώντας Σαρρής, κάτι που βρίσκεται στα χέρια του γενικού γραμματέα ΥΠΕΚΑ Σωκράτη Αλεξιάδη.

Εκνευρισμός χθες βράδυ, εντωμεταξύ, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όταν η συνάντηση που διοργάνωσε η δημοτική Αρχή με μηχανικούς και οικιστές, και αναμενόταν πως θα επικεντρωθεί στον τρόπο διαχείρισης μιας κρίσης που φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες, εξελίχτηκε σε τυπικά ενημερωτική ημερίδα για τον τρόπο ένταξης των ενδιαφερόμενων στο νόμο της τακτοποίησης.

«Περιμέναμε πως η δημοτική Αρχή θα εστίαζε στο πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο. Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου πως οι όποιες προτάσεις υπάρχουν θα κατατεθούν μόνο στα αρμόδια όργανα του κράτους μάς δυσαρεστεί και μας προσβάλλει», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη το μέλος της διοίκησης Μιχάλης Βλαχάκης.

«Η τοπική Αυτοδιοίκηση έχει παίξει ένα εντελώς παθητικό ρόλο, ενώ αντιθέτως όσο περισσότερες τακτοποιήσεις γίνουν τόσο περισσότερα χρήματα θα μπουν στο πράσινο ταμείο και τόσο περισσότερα έργα θα γίνουν στην περιοχή τους», σύμφωνα με τις θέσεις του Νώντα Σαρρή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News