default-image

Συνάντηση Καλογεράκη-Χρυσοχοΐδη για το αεροδρόμιο Καστελίου

Κρήτη
Συνάντηση Καλογεράκη-Χρυσοχοΐδη για το αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τέλη της εβδομάδας, είτε Πέμπτη απόγευμα είτε Παρασκευή πρωί, θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ραντεβού του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το ραντεβού μένει να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες και βασικό θέμα της συνάντησης είναι φυσικά ο διαγωνισμός για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι με τις εξελίξεις να τρέχουν μετά και την τρίτη και τελευταία παράταση που δόθηκε για την κατάθεση προσφορών  (οικονομικών και τεχνικών) από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Όπως είχε γράψει το portal neakriti.gr η παράταση θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου μιας και την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου έληγε η προθεσμία. Η παράταση ανακοινώθηκε σήμερα με  νέα καταληκτική ημερομηνία να είναι η 18η Φεβρουαρίου.

Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος «σηκώνουν μανίκια» με άγριες διαθέσεις και χωρίς καμία διάθεση να χαριστούν σε οποιονδήποτε θέσει εμπόδια στο έργο που κρατά εγκλωβισμένη την περιοχή.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ζαχαρία Καλογεράκη ήταν άλλωστε ξεκάθαρο και προς πάσα … πολιτική κατεύθυνση: «Όποιος θέσει εμπόδια να ξεχάσει την περιοχή». Και αυτό γατί όπως έχει γίνει πολλές φορές ξεκάθαρο το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα πρέπει να υπάρξει ανάδοχος, ο οποίος παίρνει το τελικό "ναι" από την Βουλή.

Η ανησυχία έγκειται λοιπόν στο ότι 18 Φεβρουαρίου που λήγει η νέα παράταση ενδεχομένως  το έργο να έρθει αντιμέτωπο ,με πολιτικές εξελίξεις που θα συμπέσουν.

Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News