Ειδήσεις

Συνάντηση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Στην εκπόνηση κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών σύμφωνου με το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα προχωρήσει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε σήμερα Τετάρτη στο Δημαρχείο, με την παρουσία των αντιδημάρχων Οικονομικών, κ. Γιώργου Καραντινού, και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη, καθώς και εκπροσώπων εμπόρων και παραγωγών οι οποίοι στάθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν.

Οι δύο αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν στο νέο νόμο που διέπει τη λειτουργία του λαϊκών αγορών, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η εκπόνηση κανονισμού, που δεν υπάρχει σήμερα, όπου θα καταγράφεται με σαφήνεια ποιοι μετέχουν στις λαϊκές αλλά και ο τρόπος λειτουργίας τους.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει διαβούλευση όλων των ενδιαφερομένων πλευρών πάνω στον κανονισμό και αυστηρή τήρηση των κανόνων που θα τεθούν.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε ότι, μέχρι τη σύνταξη του κανονισμού, ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω των υπηρεσιών του, θα προβεί σε ελέγχους για την πάταξη του παραεμπορίου, δίνονται βάρος τις ημέρες των εορτών.

Σχόλια