default-image

Μάχη με το χρόνο για τη διοργάνωση "Μπρούνο Τζάουλι"

Μάχη με το χρόνο για τη διοργάνωση "Μπρούνο Τζάουλι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη του χρόνου η Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου καλείται άμεσα σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, προκειμένου να φιλοξενήσει στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας με την ονομασία "Μπρούνο Τζάουλι".

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της τοπικής οργανωτικής επιτροπής παρουσία κλιμακίου του ΣΕΓΑΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο, ο οποίος και κατέστησε σαφές ότι οι υποδομές σε Παγκρήτιο Σταδιο και Στάδιο Ελευθερίας πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στα υψηλά στάνταρντ για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων και των προπονήσεων των αθλητών που θα φτάσουν τον Ιούνιο από 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Πάντως από τη σύσκεψη προέκυψαν και οι "αρρυθμίες" στο συντονισμό και την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τους εμπλεκόμενους να δεσμεύονται ότι, ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις, θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στους χρόνους και στον πρώτο έλεγχο του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η Κρήτη τον Ιούνιο του 2015 θα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, που θα προβάλουν το νησί και την χώρα μας ευρύτερα, σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, έχουμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν προβλήματα, το Παγκρήτιο Στάδιο συντηρείται, αναβαθμίζεται και τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν. Προετοιμαζόμαστε συντονισμένα για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει και τουριστικά την Κρήτη, την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε σε καλό δρόμο, οι αγώνες που θα γίνουν θα είναι επιτυχημένοι και το όφελος για το νησί θα είναι τεράστιο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια καθοριστική συνεδρίαση καθώς στις 22 και 23 Ιανουαρίου θα έχουμε τον πρώτο έλεγχο από το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, για να διαπιστωθεί πως εξελίσσεται η πορεία της διοργάνωσης. Επειδή θέλουμε να είμαστε έτοιμοι πριν από τις 22 Ιανουαρίου είμαστε σήμερα εδώ για να διευθετήσουμε όλα τα σημεία εκείνα όπου παρουσιάζονται αγκυλώσεις, όπως επισκευές στο Παγκρήτιο Στάδιο, τα ξενοδοχεία, την προμήθεια των οργάνων, την κάλυψη των αγώνων κ.α. Σήμερα γίνεται λοιπόν μια ανασκόπηση για να δούμε που βρισκόμαστε μέχρι σήμερα, και πως θα συνεχίσουμε. Είμαστε μάλιστα πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε τις τεχνικές παρεμβάσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο».

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News