Ειδήσεις

Φωτιά στον παλιό αλευρόμυλο κινητοποιεί την Πυροσβεστική

Η δέκατη φωτιά μέσα στις τελευταίες 40 μέρες ξέσπασε στο χώρο του παλιού αλευρόμυλου επί της λεωφόρου Ικάρου στο Ηράκλειο, κινητοποιώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής έφτασαν επιτόπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αντιμετώπισαν την εστία της πυρκαγιάς.

Είναι η πολλοστή φορά που επεμβαίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα στο χώρο του παλιού αλευρόμυλου, ο οποίος είναι γεμάτος σκουπίδια και άλλα υλικά τα οποία μπορούν να δώσουν μεγάλες διατάσεις σε κάθε μικρή εστία πυρκαγιάς.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για το 10ο παρόμοιο περιστατικό που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες 40 ημέρες οι άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς στο συγκεκριμένο χώρο τον τελευταίο καιρό διαμένουν κατά διαστήματα οικογένειες αθιγγάνων, οι οποίοι ενδεχομένως συνδέονται με κάποιο ή κάποια από τα περιστατικά φωτιάς.

Έξω ακριβώς από την πόρτα του αλευρόμυλου - την οποία οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κόψουν με ειδικό μηχάνημα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο χώρο - βρίσκονταν αρκετά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που κινδύνευαν να αρπάξουν φωτιά εφόσον η πυρκαγιά εξαπλωνόταν. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν επέτρεψε επέκταση.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια